11.3 C
Paşcani
joi, aprilie 25, 2024

Nu mai poți cumpăra cât vrei. Schimbările aduse de pandemie în supermarketuri te vor surprinde

Pandemia de Covid-19 continuă să afecteze comportamentul cumpărătorilor. În ultima perioadă, magazinele alimentare au fost luate cu asalt de cetățenii care, de frica unei crize alimentare au cumpărat cu mult peste nevoile personale.

Evenimente de acest gen s-au petrecut în mai multe țări de pe glob și, din păcate, recent s-au observat și în România. Rafurile mai multor magazine au fost golite în foarte scurt timp.

Dată fiind această situație, pentru a proteja populația și a permite accesul unei mase cât mai largi la produse, reprezentanții mai multor lanțuri de supermarketuri au luat măsuri fără precedent și au decis să limiteze achiziționarea unor alimente de bază.

Clienții nu mai pot cumpăra cantități uriașe. Schimbările aduse de pandemie în supermarketuri

Companii importante din România au început să raționalizeze anumite produse. Asta înseamnă că populația nu va mai putea cumpăra alimente în cantități mari.

Un exemplu în acest sens este ceea ce se întâmplă la un supermarket din Sectorul 3 al Capitalei, acolo unde clienții pot cumpăra doar două baxuri de ulei, pe același bon.

Conform Cancan, în magazinele Kaufland, la raioanele cu alimente, sunt afișate următoarele mesaje:

”Vânzarea acestui produs este limitată la maximum 2 baxuri, pe client! Mulțumim pentru înțelegere!” și mesajul ”Vânzarea produselor din categoriile făină/mălai/conserve legume/paste/săpun este limitată la maximum două baxuri, pe bonul fiscal”.

Reprezentanții retailerului au explicat această decizie: ”E pandemie și oamenii trebuie să aibă ce mânca, de asta trebuie să se cumpere mai puține cantități. Mai vin și patronii de la magazinele din cartier care cumpără cantități mari și e o problemă asta, că ei vând la prețuri mari. De aceea s-a limitat cantitatea”.

Nu doar acest supermarket a luat această decizie. Conform sursei citate, și în magazinele Profi sunt afişate mesaje în acest sens: ”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 kilograme pe fiecare bon fiscal”.

Cetățenii nu trebuie să se panicheze: Nu urmează o criză alimentară

Vorbind despre această situație, președintele Federației Naționale a Sindicatelor din Industria Alimentară, Dragoș Frumosu, susține că oamenii nu trebuie să se sperie, pentru că nu urmează o criză alimentară.

Pe de altă parte, prețurile alimentelor vor înregistra o creștere substanțială în următoarea perioadă și există riscul ca micile afaceri să dispară de pe piață.

continuarea pe fanatik

Alte articole

Programul transportului public din Pașcani, în perioada sărbătorilor pascale

Operatorul local din municipiul Pașcani a anunțat programul de...

O nouă oportunitate de formare pentru cadrele didactice ale Școlii Gimnazile Speciale Pașcani

C.P. Prin programul de 𝐀𝐜𝐫𝐞𝐝𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐄𝐝𝐮𝐜𝐚ț𝐢𝐞 Ș𝐜𝐨𝐥𝐚𝐫ă 𝟐𝟎𝟐𝟑-𝟏-𝐑𝐎𝟎𝟏-𝐊𝐀𝟏𝟐𝟏-𝐒𝐂𝐇-𝟎𝟎𝟎𝟏𝟒𝟔𝟐𝟓𝟐,...