10.4 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Nu mai au linişte din cauza prafului şi a maşinilor. Lucrările pe strada Unirii au fost sistate pentru câteva zile

str decopertata

Lucrările de asfaltare a străzii Unirii vor fi reluate de săptămâna viitoare. O spune chiar reprezentantul administratiei locale după ce constructorul a fost nevoit să inceteze activitatea pentru a fi schimbată o conductă care nu era prevăzută în proiect. Este vorba despre un canal de deversare de la uzina care se vărsa într-un pârâu din apropiere iar acum Primăria trebuie să rezolve acest problema.
Lucrările au început de câteva săptămâni de zile şi trebuie finalizate în acest an. S-a început cu cea mai dificilă porţiune de drum, acolo unde este pavajul de piatră. După ce va fi scos iar drumul va fi amenajat pentru asfaltare circulaţia va fi reluată, cu restricţii pe un singur sens de mers.
În acesta perioada traficul rutier a fost deviat pe de pe strada 1 Mai pe strada Dealul Spirii. Locuitorii sunt nemulţumiţi că din cauza maşinilor care circulă cu viteza pereţii caselor au început să se crape. Cele mai mari probleme sunt de la maşinile mari. Au fost puse indicatoare de reducere a vitezei dar mai ales seara nimeni nu le respecta spun oamenii.
O altă problemă este praful care se ridică de pe strada ne asfaltata. Primăria a promis că stropeşte zona cu apa de două ori pe zi dar cisterna vine când şi când.
Investiţia este de 1,2 mil de lei şi trebuie finalizata într-un an de zile. Pe lângă asfalt, urmează să fie amenajate şi trotuare pe o porţiune de drum, de la poarta secundară a fostei societăţi Remar până la pod. Menţionăm că anul viitor administraţia locală intenţionează să asfalteze străzile Gării şi Nicolae Iorga şi să convingă Guvernul să repare Strada Grădiniţei care este clasificată ca drum naţional. Deocamdată se pregătesc documentaţiile tehnice iar lucrările şi finanţarea lor urmează să fie aprobate de Consiliul Local. De asemenea au fost deschise ofertele şi pentru repararea şi asfaltarea străzilor şi aleilor din cartierele de blocuri. La fel se va întâmpla şi cu parcările de maşini precum şi cu terenurile de sport de la şcoli.

Alte articole