22.1 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Nu mai aruncaţi sacii cu gunoaie în coşurile de pe străzi!

Primăria Paşcani nu ştie ce să mai facă pentru a opri distrugerile de mobilier urban, în zona Vale, modernizata de curând din fonduri europene. Nu doar băncile sunt stricate ci şi coşurile de gunoi deşi în zonă sunt amplasate camere de supraveghere. Reprezentaţii administraţiei locale fac apel la cetăţeni să protejeze aceste investiţii.

În urma unor verificări efectuate în teren un inspector al Primăriei a constatat că o parte din coşurile de curând schimbate au fost distruse pentru că nu ar fi fost folosite corespunzător. De vina ar fi comercianţii dar şi locatarii de la bloc care preferă să îndese sacii cu gunoaie în coşurile de pe stradă, nu în tomberoane.
Administratia locală face apel la cetăţeni să depoziteze sacii cu gunoi în locurile special amenajate nu în coşurile de pe stradă, deşi nu ar fi ceva ilegal şi nici nu sunt prevăzute sancţiuni.

Probleme sunt şi cu băncile amplasate acum un an de zile. Zeci dintre ele au fost distruse, dar nu au fost încă înlocuite.

Administraţia locală anunţa că va lua măsuri pentru stoparea acestui fenomen. Cei care depozitează sacii cu gunoaie în coşurile stradale risca să fie amendaţi dacă nu au contract la salubritate iar pentru distrugerea mobilierului urban sunt prevăzute sancţiuni usturătoare.

 

Comunicat de presa

 

În urma unor verificări efectuate în teren de către Compartimentul Monitorizarea Serviciilor Publice, s-au  constatat următoarele :

-Coșurile de gunoi amplasate pe raza Municipiului Pașcani, în special pe Esplanada din Zona Vale cât și cele din centrul Municipiului Pașcani sunt folosite necorespunzător de către agenții economici cât și de cetățenii ce locuiesc la blocurile din apropiere.

-Mai exact, agenții economici și o parte din cetățeni depozitează sacii de gunoi menajer din apartamente și din spațiile comerciale in aceste coșuri, degradându-le.

-Astfel, atenționăm cetățenii și pe agenții economici din zonele menționate să depoziteze sacii menajeri la punctele de colectare a gunoiului și nu în coșurile – mobilier stradal.

 

Biroul de Presă

Cristian Dumitru Menegon – foto

Purtator de cuvant al Primăriei Pașcani

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow