17.6 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Nu mai aplecaţi urechea la bârfe. Suburbia Blăgeşti va avea apă pe aproape toate străzile, până la sfârşitul anului

 

Politicienii se joacă cu nervii păşcănenilor pentru a ajunge la putere. Imediat dupa ce au fost reluate lucrările de extindere a reţelei de aducţiune cu apă în suburbia Blăgeşti au apărut zvonuri că lucrările ori nu vor fi duse la bun sfârşit ori vor fi abandonate după alegerile locale, tocmai pentru că locuitorii să fie nemulţumiţi sau să fie supăraţi pe administratia locală.
Informatiile răspândite, din om în om, dar şi de o parte a presei locale sunt contrazise chiar de operatorul ieşean. Lucrările la reteaua de apă pe strada principală vor fi finalizate şi date în folosinţă până la sfârşitul lunii mai. Este vorba despre o investiţie în valoare de 4,3 miliarde de lei vechi pentru 2,2 km de conductă.
Tot până atunci urmează să fie făcute şi branşamentele la locuitorii care doresc să încheie contractele de distribuţie cu operatorul ieşean.
De asemenea la solicitarea Primăriei Paşcani Apa Vital a început proiectarea pentru continuarea lucrarilor de extindere a reţelelor de apă şi pe străzile secundare. Investiţia va fi executată până la sfârşitul anului, tot din bugetul societăţii de apă şi canalizare.
Locuitorii din Blăgeşti sunt mulţumiţi că se lucrează la extinderea reţelelor de apă. Sunt nerăbdători să beneficieze de servicii pentru că apa din fântâni nu este potabilă.
Operatorul ieşean spune că în acelaşi timp continua lucrările de pregătire a investiţiilor în valoare de 13 milioane de euro din fonduri europene pentru extinderea reţelelor de apă şi canalizare, în oraş, cartierul Aerodrom şi suburbii. Ele vor începe cel mai probabil din vara anului viitor după organizarea licitaţiilor şi încheierea contractelor de execuţie.
Valoarea lucrărilor ar putea fi mult mai mare, după redistribuirea fondurilor rămase ne cheltuite spun reprezentanţii Apa Vital.
Tot în suburbia Blăgeşti au început lucrările de reabilitare a drumurilor secundare, cu prundiş.
Menţionăm că la în oraşul Hârlău urmează să fie finalizate lucrările de reabilitare şi extindere a reţelelor de apă şi canalizare, investiţie în valoare de 7,2 milioane de euro.

Iata comunicatul de presa de la Apa Vital
Pentru a înlătura orice neînțelegere sau greşită interpretare a investițiilor realizate de către SC ApaVital SA, informăm pe această cale cetățenii din suburbia Blăgești a municipiului Pașcani că la sfârșitul lunii mai a acestui an se va finaliza investiția în valoare de aproximativ 4,3 miliarde lei vechi în realizarea rețelei magistrale de apă, începută în anul 2015, de-a lungul drumului principal, de la intrarea dinspre Târgu Frumos până la bariera spre Pașcani, în lungime totală de 2200 de metri.
Investiția din fondurile proprii ale ApaVital cuprinde inclusiv execuția propriu-zisă a branșamentelor locuințelor individuale, pentru clienții care își vor manifesta dorința de a încheia contracte de furnizare a apei potabile cu SC ApaVital SA. Branșările locuințelor cetățenilor care locuiesc în zonele respective la rețeaua de apă vor începe odată cu darea în funcțiune a conductei magistrale din suburbia Blăgești, respectiv până la sfârșitul lunii mai 2016.
Având în vedere că apa din suburbia Blăgești a municipiului Pașcani este de o calitate inferioară standardelor de potabilitate, ceea ce poate cauza probleme grave de sănătate pentru consumatori, îndeosebi pentru copii, la solicitarea Primăriei Pașcani și a ARSACIS, conducerea operatorului de apă a stabilit ca temă de proiectare pentru compartimentul de specialitate din cadrul ApaVital extinderea rețelei de apă potabilă și pe străzile adiacente din Blăgești (cu acces la locuințele din planurile doi și trei), în raport cu amplasarea conductei principale. Investiția urmează a fi realizată tot din fondurile proprii ale ApaVital, iar termenul de dare în folosință a acestor extinderi suplimentare ale rețelelor de apă este sfârșitul anului 2016. Rețeaua de canalizare din suburbia Blăgești va fi realizată ulterior, din fondurile UE atrase de SC ApaVital SA, prin programul POIM.
În perioada următoare vor continua, atât în suburbia Blăgești, cât și în celelalte suburbii, precum și în cartierul Aerodrom și în zona de blocuri a municipiului Pașcani, activitățile de pregătire a lucrărilor de investiții în valoare de aproximativ 13 milioane de euro, destinate extinderii rețelelor de apă și canalizare, ca și înlocuirii rețelelor existente, aflate într-o stare avansată de deteriorare. Sunt de luat în considerare şi eventualele economii care pot suplimenta investiţiile din Paşcani, menţionând astfel oraşul Hârlău, care a beneficiat de aceste economii într-un raport mai mare decât investiţia iniţială, ceea ce a dus în final la un proiect de 7,2 milioane euro, cu acoperire de 100% a necesarului de investiţii.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow