27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022
Array

Nu ignorati asa ceva. Mai multi ieseni au ajuns in stare critica la spital. Doi dintre ei au murit sub ochii medicilor

• Medicii de la UPU nu se asteptau la astfel de cazuri • Un iesean a murit in UPU si al doilea, imediat dupa ce a ajuns in Clinica de chirurgie • Cea mai in varsta pacienta diagnosticata cu aceasta afectiune are 89 de ani, iar sansele de supravietuire sunt mici

In aceste zile, medicii de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi s-au confruntat cu cazuri extrem de grave. Daca in anii precedenti, in zilele de Craciun, medicii din UPU era obisnuiti cu un numar mare de pacienti cu afectiuni digestive cauzate de consumul excesiv de alcool si abuzul alimentar, de aceasta data au predominat bolnavii in stare critica sau cei cu afectiuni usoare. Nu au lipsit in totalitate pacientii cu afectiuni digestive pe fond de abuz alimentar si alcool, dar acestia au fost in numar mult mic fata de anii precedenti.

Hemoragiile digestive superioare si ocluziile intestinale determinate de tumori au dat mari batai de cap medicilor. Doi dintre iesenii nu au mai putut fi salvati: unul a murit in UPU, iar celalalt in chirurgie. Cea mai in varsta pacienta cu hemoragie digestiva superioara are 89 de ani si este din localitatea ieseana Lespezi. Batrana este internata in Clinica de Anestezie si Terapie Intensiva si are sanse mici de supravietuire, dupa cum au precizat medicii. Hemoragia a fost provocata de un ulcer nediagnosticat.

„Hemoragia digestiva superioara este o urgenta medicala. Toti pacientii au ajuns la spital in stare foarte grava si au avut nevoie de transfuzie de sange. Pacientii sunt barbati cu varsta intre 30 si 60 de ani. Hemoragia a intervenit pe fondul consumului de alcool si medicamente. O parte dintre pacienti erau diagnosticati cu ulcer, altii nu stiau ca au aceasta boala. Pe langa consumul de alcool, pacientii au luat si aspirina sau medicamente antiinflamatoare, pentru ca aveau dureri articulare, osoase sau viroza. Un pacient cu ulcer are anumite restrictii si nu poate lua medicamente fara a cere sfatul medicului curant”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon.
Continuarea pe BZI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow