More

  Nu consumi dar plătești. Ce spun pășcănenii despre noul mod de facturare al căldurii

  Array

  Un nou proiect de lege starneste nemultumiri si in randul pascanenilor. Locatarii de la blocuri care isi vor inchide caloriferele pentru a face economii din plata facturilor, risca sa fie pusi la plata chiar daca nu consuma.

  Propuneri legislative halucinante cu privire la un nou mod de facturare a caldurii la apartamente. In dezbaterea publica au aparut informatii conform carora si cei care nu consuma ar urma sa plateasca caldura la blocuri sau repartitoarele de caldura sa fie modificate asa incat temperatura din casa sa nu scada sub 20 de grade. Mai exact guvernantii cauta o solutie pentru a-i determina pe proprietarii de apartamente sa nu mai tina caloriferele inchise pentru a face economie. Motivatia ar fi ca in acest fel ar creste facturile celor care nu isi inchid caloriferele pentru ca ar consuma mai mult pentru incalzirea peretilor.
  Propunerile i-au lasat cu gura cascata pe cetateni. Pe buna dreptate ei sustin ca nu pot fi obligati sa consume o anumita cantitate de caldura si nici nu pot fi trasi la raspundere sau nu pot fi pusi la plata daca tin caloriferele inchise.

  Si cei care au centrale de apartament critica noua viziune energetica a guvernantilor. Ei sustin ca nu ar fi corect ca unii sa consume iar altii sa plateasca chiar daca sunt pereti neincalziti .

  Sunt insa si persoane care nu au putere financiara pentru a incalzi toata casa. Asadar, sunt nevoiti sa inchida caldura in unele camere.

  Presedintele ANRSC,  a precizat ca se va gasi o solutie pentru ca unii proprietari sa nu se incalzeasca pe spinarea vecinilor. Printre variante se afla stabilirea unui prag termic prin lege de 20 grade care sa fie in locuinte sau ca repartitoarele sa fie blocate la minim treapta 2.

  Mentionam ca in Romania, 50% dintre cei bransati la sistemul public de termoficare au montate repartitoare. De la 31 decembrie 2016, Uniunea Europeana ii obliga pe toti cei care mai depind de incalziri publice sa-si monteze asemenea dispozitive.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  3 aspecte de luat in considerare pentru a mentine ordine si curatenie in bucatarie

  Bucataria este unul dintre cele mai populate incaperi din locuinta ta. In acelasi timp, este spatiul care are parte de cea mai intensa activitate,...

  Semne bune anul are pentru Clubul K1 Vikings GYM Pașcani. 7 medalii obținute la o competiție națională

  Prima competitie de profil din acest an a adus sapte medalii pentru Clubul  K1 Vikings GYM din municipiul Pașcani. Sportivii au obtinut patru medalii...

  Activități e-learning cu parteneri din România și Polonia la Liceul Teoretic Miron Costin Pașcani

  C.P. Un parteneriat inedit a debutat zilele acestea la Liceul Teoretic „Miron Costin” Pașcani,  reunind  online elevi din Polonia, de la Școala Szkoła Języków...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI