15.8 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Nu beți apă din izvoare și fântâni. Riscați să vă îmbolnăviți

- Advertisement -

Situaţie alarmantă la Paşcani. În urma analizelor efectuate de DSP Iaşi la izvoarele din Municipiu a rezultat că la nici una dintre cele 10 surse analizate apa nu bună de băut. Conform rezultatelor apa este contaminată cu microorganisme dintre care Escherichia coli, bacterii coliforme şi streptococi fecali. Nici concentratiile în substanţe chimice- nitriți şi nitraţi nu se află în parametri normali ci depăşesc limitele maxime admise de două chiar trei ori.

Grav este că păşcănenii continuă să bea apă din aceste izvoare şi în plus le da şi copiilor. În cazul micuţilor consumul de apă bogată în nitriți duce la aşa zisa “boală albastră” care poate cauza decesul copiilor cu vârstă de până la doi ani. Prin fierbere nu sunt îndepărtaţi nitraţi ba mai mult se concentrează.

Părerile în rândul locuitorilor din Municipiu sunt însă împărţite. Unii dintre păşcăneni spun că vor continua să consume apă de la aceleaşi surse deoarece fac asta de ani de zile şi nu s-au îmbolnăvit din această cauza. Alţii afirmă că nu ştiau de situaţia existentă dar îşi vor cauta alte surse de apă potabilă.

Deşi de câţiva ani analizele la izvoarele de pe raza Municipiului Paşcani dovedesc că apa este improprie consumului uman păşcănenii continuă să o consume. Ba mai mult de fiecare dată când sunt amplasate pancarte care anunţă că apă nu este potabilă, cetăţenii le rup.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow