Aceștia sunt foarte îngrijorați cu privire la viitorul planetei și la felul în care va evolua clima la nivel global. Claire Martin, meteorolog pentru Environment Canada a transmis că nu și-a imaginat niciodată așa ceva: „Nu am cuvinte”.

Temperatura a fost mai mare decât orice înregistrare meteorologică din Europa sau din America de Sud, arată expertul Maximiliano Herrera. Doar 26 de țări de pe glob au mai resimțit vreodată temperaturi atât de ridicate. De asemenea, aceasta este și cea mai mare temperatură observată vreodată la peste 45 de grade latitudine. Temperatura medie a zonei în care a fost înregistrat recordul este, în mod normal, de circa 25 de grade Celsius în această perioadă a anului.

„(…) uneori mă ciupesc ca să mă asigur că nu este un vis, se întâmplă cu adevărat… Sunt în acest domeniu de 30 de ani și nu am văzut niciodată așa o nebunie”, a mai spus Herrera.

Totuși, cum a fost posibil ca în Canada să apară asemenea temperaturi? Vremea și vânturile s-au aliniat în așa fel încât au maximizat valul de căldură resimțit asupra regiunii, în vreme ce schimbările climatice au accelerat și ele efectul. Și este doar o chestiune de timp până când astfel de temperaturi extreme vor apărea și în alte regiuni, au mai spus specialiștii. „Este doar o mică parte din ceea ce ne poate aștepta în viitor!”, atrag aceștia atenția.

_____________________________________

Sursa Yoda