14.7 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Nu a acordat prioritate pietonilor şi a rămas fără carnet auto

Ghinion pentru un bărbat din comuna Stolniceni Prăjescu. Pentru că nu a respectat regulile de circulaţie a fost surprins şi amendat de către agenţii de poliţie. Fapta s-a petrecut pe o stradă din Iaşi. Acum, şoferul e pieton pentru următoarele 30 de zile.

Peste o sută de sancţiuni au fost date ieri şoferilor şi pietonilor care nu au respectat regulile şi indicatoarele de circulaţie. Astfel, pietoni indisciplinaţi amendaţi au fost în număr de 38 şi şoferi – 67, iar valoarea amenzilor a fost de peste 16 mii de lei.

Mai mult, din cele 15 permise auto reţinute, unul aparţine lui H. Costel, în vârstă de 40 ani, din comuna Stolniceni Prăjescu, judeţ Iaşi, care a condus un autoturism pe şoseaua Păcurari, iar la trecerea de pietoni din dreptul „Fidelia Casa” nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni angajat în traversarea străzii regulamentar. A fost sancţionat conform art. 100 alin. 3 lit. b din OUG 195/2002 cu suma de 420 lei şi s-a dispus reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile

Acţiunea pe linia prevenirii accidentelor rutiere a avut loc pe parcursul zilei de ieri, 14 septembrie şi a fost organizată de poliţiştii de la Biroul Rutier din Iaşi în tot judeţul.

Alte articole