16.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

“NR 1”, DAȚI-VĂ DEMISIA! NU MAI MIORLĂIȚI!

Ieri am publicat un articol critic la adresa primarului şi consilierilor locali din Paşcani, unde am arătat că cele două puteri administrative tolerează ocuparea abuzivă a domeniului public.
Subiectul a fost readus în discuţie de consilierul Sorin Olariu, cu o ironie usturătoare la adresa preşedintelui Comisiei de Urbanism, Claudiu Bodoașcă, şi a celor doi consilieri PNL (Marius Pintilie și Constantin Nemțanu), care deţin în mod ilegal, de ani de zile, suprafeţe de teren ale municipiului, fără contracte şi fără să plătească.

El a spus că ar trebui să nu se mai organizeze licitaţii, de exemplu pentru spaţiile din Piaţa Vale, ci să fie ocupate la fel cum au făcut-o cei doi aleşi locali, după care să fie chemat primarul să îi pună în legalitate.
În articol am prezentat şi o cerere de informaţii publice, la care nu am primit răspuns, adresată consilierilor, comisiilor de specialitate şi primarului, prin care am întrebat de ce nu sunt luate măsurile legale în astfel de situaţii.
În replică, consilierul Marius Pintilie s-a dat din nou în spectacol pe Facebook. Pe scurt, el susţine că a discuta despre ocuparea abuziva a domeniului public este un can-can si ca este victima unui complot politic, pus la cale de mine, pentru a scădea în sondajele de opinie, unde ar fi pe primul loc. Pintilie mă acuză, fără nici un fel de dovadă, că aș fi strategul PSD şi că primarul, administratorul public şi consilierul Olariu ar face ceee ce le spun eu. ))))))) Frumoasă fenta, nu ?!!!

Consilierul păşcănean a subliniat, încă o dată, că nu ar ocupa nimic în mod ilegal şi cere să fie arestat dacă acuzaţiile se confirmă. În final se întreabă, retoric, ce ar trebui să facă şi subliniază că ar fi victima unui sistem bolşevic, moştenit de pe timpul comuniştilor.

Chiar dacă prin aceste declaraţii halucinante Pintilie vrea să schimbe subiectul, să devieze atenţia publică de la problemele pe care le are, voi insista cu întrebările pe această temă până când Primăria şi Consiliul Local vor lua măsurile legale care se impun.
Demersurile nu au legătură cu PSD -ul sau PNL -ul și nici măcar nu sunt împotriva domnului Marius Pintilie.

Este o situaţie de fapt care nu mai poate fi tolerată, ci trebuie clarificată, despre care am început să scriu din toamna anului trecut! Păşcănenii trebuie să afle dacă sunt împărţiţi în două categorii, cu drepturi şi obligaţii diferite: unii care pot să facă orice, fără consecinţe (să ocupe domeniul public fără acte şi fără să plătească) şi alţii care să respecte regulile, iar când le încălcă să suporte sancţiunile.

Ca răspuns la aberaţiile domnului Pintilie, precizez următoarele:
– nu sunt strategul nimănui, cu atât mai puţin al PSD-ului la Paşcani. Dacă aş fi fost, organizaţia locală nu era în adormire, lipsită de orice fel de reacţie şi implicare publică. Dacă aş fi sfătuitorul actualului primar, lucrurile în oraş arătau altfel, probabil, şi cu siguranţă răspunsurile pentru liberalii din opoziţie erau total diferite. Cine crede că actuala conducere a Primăriei ascultă de mine ori minte cu neruşinare, ori chiar nu are habar de ceea ce se întâmplă. BIT TV a publicat numeroase articole critice la adresa administratiei locale, chiar şi cel înfierat acum de Pintilie. Avem numeroase cereri de informaţii publice la care nu primim răspuns, şefii Primăriei răspund după zeci de apeluri la telefon şi avem discuţii neplăcute cu cei doi purtători de cuvânt, care nu au nici o vină. De asemenea iniţiativele bune ale liberalilor au primit suport şi au fost mediatizate de noi, dar asta nu contează.
– Pentru „NR 1 în sondaje”, dacă scrii un articol critic la adresa sa sau a PNL-ului, eşti etichetat ca pesedist sau bolşevic. În presă, lucrurile nu stau deloc aşa. Ştirea este dată de eveniment, iar subiectul poate fi oricine, indiferent de culoare sau putere, inclusiv Marius Pintilie.
– „NR 1” minte din nou, iar atitudinea sa pare să devină patologică. Dacă în conferinţa de presă, unde nu am avut acces să punem întrebări, a recunoscut că deţine suprafeţe de teren din domeniul public fără contracte, acum susţine că nu le ocupă ilegal.
Dar cum au fost ele obţinute, cum sunt acum folosite? Repet întrebările: este legal sau nu să pui stăpânire pe nişte suprafeţe de teren din domeniul public al municipiului fără contracte, să construieşti pe ele fără autorizaţie, să nu plăteşti folosinţa decât pentru câţiva ani de zile, la cererea Curţii de Conturi, iar acum să ceri să fii pus în legalitate fără licitaţie? Dacă astfel de fapte sunt legale, înseamă că ele sunt permise tuturor, iar Sorin Olariu are dreptate: oricine poate construi oriunde, iar apoi să solicite primarului să fie pus în legalitate. Dacă nu, atunci suntem în faţa unor abuzuri, a unor ilegalităţi care trebuie recunoscute şi sancţionate. În conferinţa de presă, Pintilie susţinea că plăteşte pentru folosinţa terenului. A fluturat o hârtie, s-a victimizat, la fel ca acum! Am arătat că a minţit cu cinism, că plata arătată publicului reprezintă impozitul şi nu folosinţa pentru terenuri. Acum evită cuvântul plată, spune că este în evidenţa celor de la Finanţele Locale, fără să explice sau să îşi ceară scuze pentru că a încercat, a câta oară, să manipuleze.

Si se întreabă retoric ce trebuie să facă?! Iată răspunsul meu:
– SĂ VĂ DAȚI DEMISIA! Sunteţi în incompatibilitate cu demnitatea publică pe care, întâmplător, o dețineți! Mai aveți un proces la Înalta Curte de Casație și Justiție, din aceeași cauză, deci ăsta vă este năravul!
– Consilierul local Marius Pintilie nu poate lua măsuri împotriva firmei la care este acţionar omul de afaceri Marius Pintilie. Nu puteţi cere primarului şi funcţionarilor din Primărie, în calitate de consilier local, să vă fie puse în legalitate afacerile încălcând legea: contractele de concesiune pe domeniul public se pot încheia doar în urma unei licitaţii, iar licitaţiile pot fi organizate doar pentru terenurile fără sarcini/neocupate.
– Dumneavoastră, M.P., cereţi un favor în timp ce alţii au fost executaţi, târâţi prin anchete şi procese ani de zile, uneori pentru prejudicii mult mai mici. Nu puteţi beneficia de încredinţare directă, aşa cum s-a întâmplat (în mod suspect) pentru chioşcul dv din faţa Gării. Acum este vorba despre domeniul public, care ar trebui transformat în domeniu privat, pentru ca apoi să vă fie pus pe tavă, ca ”răsplată”, bineînţeles, pentru serviciile aduse comunităţii. Dar nici aşa nu se poate, pentru că nu aţi fost de bună credinţă, iar comercianților din piață, cărora le-au expirat contractele, le-ați cerut să elibereze spațiile ca să fie scoase la licitație. Aşadar, trebuie să alegeţi între protejarea interesului privat şi a celui public.
– În ceea ce priveşte terenurile deţinute ilegal, ele trebuie eliberate și aduse la forma inițială. Este şi recomandarea celor care au făcut constatarea la faţa locului. Orice om de bun simţ, când este prins cu obiectul furat în mână, îl înapoiază, nu îl foloseşte în continuare, pretinzând că are drept de folosinţă asupra lui.

Aşadar, domnule Marius Pintilie, nu vă mai miorlăiţi! Fiţi bărbat şi cereţi aplicarea legii cu aceeaşi măsură pentru toţi şi urmăriţi ca acest lucru chiar să se întâmple! Nu complotez împotriva dumeavoastră, vă asigur că nu am timp de pierdut ca să vă număr voturile! Am evitat multe subiecte sensibile despre dumneavoastră, pentru că erau personale! Nu am făcut nici o plângere penală sau de orice fel împotriva dv, așa cum obișnuiți să faceți împreuna cu “liberalii” colegi. Nu vă fie teamă, nu sunt strategul opozanţilor dumneavoastră! Dacă deţineţi dovezi, vă rog să le publicaţi, dar nu aveţi ce! Sunt jurnalist, relatez despre ceea ce se întâmplă, nu despre ceea ce vreţi, pun întrebări, la care sper să aflu răspunsuri chiar şi de la dumeavoastră, cel care ”preţuiţi” atât de mult libertatea de exprimare, încât aţi sufocat-o fără precedent! Sunt un om normal şi vă invit şi pe dumneavoastră să vă comportaţi normal, să vă regăsiţi busola! Adversarii dv politici ar trebui să fie cei din PSD, de exemplu, nu jurnaliştii! Justificați indemnizațiile încasate din bani publici, prin muncă în folosul cetățenilor, nu a dumneavoastră și a partidului!

DOAMNE, AJUTĂ!

PS: Când plecaţi, luaţi-l şi pe colegul dv Claudiu Bodoașcă, preşedintele Comisei de Urbanism. El confundă Consiliul Local cu organizaţia de partid.

Alte articole

„Maidanul” din legislativul pășcănean

Observ cu surprindere că ședințele legislativului pășcănean s-au transformat...

Purtatorul de cuvant din Republica Pascani s-a detonat!

Fondatorul relatiilor publice moderne, Ivy Lee, spunea printre altele...

La inmormantarea anului

 Primarul + 40% si viceprimarul “Pro Majorare” erau negri...

Primarul cu raspundere limitata si viceprimarul mincinos -VIDEO

Cristian Ratoi, viceprimarul care a anuntat ca i-a lasat...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow