14.4 C
Paşcani
joi, iunie 8, 2023
Array

Noutăţile de la Colegiul “Unirea”: chioşc în curtea şcolii, spaţiu pentru navetişti, proiecte şi laboratoare noi

Vacanţa s-a terminat, aşa că astăzi, elevii au revenit la şcoală, unii cu forţe proaspete, alţii cu gândul la zilele de vara. Festivitatea de deschidere de la Colegiul CF “Unirea” din Paşcani, a fost astăzi mai specială. Nu doar conducerea şcolii, reprezentanţii administraţiei locale sau ai poliţiei au ţinut discursuri, ci şi tinerii care au învăţat sau învaţă la acest liceu şi au excelat. De asemenea, au fost prezentate şi noutăţile din cadrul liceului.

Imnul României a răsunat din nou astăzi, pe terenul de sport al Colegiului “Unirea”, plin cu elevi. A fost deschiderea unui nou an şcolar. Pe lângă discursurile oficialităţilor, în faţa liceenilor, au vorbit şi cei care au excelat sau fac performanţă în cadrul şcolii. Georgiana, cea care a avut cea mai mare medie la Bacalaureat, în sesiunea de vara, le-a mulţumit profesorilor pentru îndrumare şi le-a urat succes elevilor.

 

Un alt lider al generaţiei 2017, prezent la deschidere, a fost Claudia. Datorită rezultatelor foarte bune la diferite concursuri, a fost admisă la şapte universităţi din străinătate, dar a ales să rămână în ţară. Cu emoţii vizibile, le-a spus liceenilor să profite de orice moment din cei patru ani de studiu.

În cadrul festivităţii de deschidere au fost prezentate şi noutăţile liceului. Directorul şcolii, Daniela Orăşanu, a precizat că elevii se vor bucura de noi laboratoare, printre care unul dotat cu tehnologie de ultima generaţie.
Totodată, cursanţii navetişti au un spaţiu unde să îşi petreacă timpul liber până la următorul mijloc de transport. Două noi proiecte anunţă experienţe de neuitat pentru elevi. Cei din clasele a X-a şi a XI-a vor putea face practică în Germania şi Portugalia, iar mâine este ultima zi de înscriere.

De asemenea, printr-o finanţare asigurată de Ministerul Educaţiei, Colegiul Unirea va desfăşura timp de patru ani un proiect cu şapte tipuri de activităţi. Toţi elevii sunt aşteptaţi, de astăzi, să se înscrie.
Elevii s-au bucurat cel mai mult când au auzit că au în curtea şcolii un chioşc pentru gustări.

Planuri pentru un viitor frumos la Colegiul Unirea au fost anunţate şi de reprezentanţii administraţiei locale. Viceprimarul, Gabriela Nedelcu, a spus că legislativul local are intenţia de a accesa fonduri europene pentru modernizarea internatului şi dotarea şcolii.

Menţionăm că elevii uniristi au participat în anii trecuţi în diferite proiecte naţionale şi internaţionale, de succes, iar tot mai mulţi liceeni se clasează pe primele locuri la diferite concursuri.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow