More

  Noutăţile de la Colegiul “Unirea”: chioşc în curtea şcolii, spaţiu pentru navetişti, proiecte şi laboratoare noi

  Array

  Vacanţa s-a terminat, aşa că astăzi, elevii au revenit la şcoală, unii cu forţe proaspete, alţii cu gândul la zilele de vara. Festivitatea de deschidere de la Colegiul CF “Unirea” din Paşcani, a fost astăzi mai specială. Nu doar conducerea şcolii, reprezentanţii administraţiei locale sau ai poliţiei au ţinut discursuri, ci şi tinerii care au învăţat sau învaţă la acest liceu şi au excelat. De asemenea, au fost prezentate şi noutăţile din cadrul liceului.

  Imnul României a răsunat din nou astăzi, pe terenul de sport al Colegiului “Unirea”, plin cu elevi. A fost deschiderea unui nou an şcolar. Pe lângă discursurile oficialităţilor, în faţa liceenilor, au vorbit şi cei care au excelat sau fac performanţă în cadrul şcolii. Georgiana, cea care a avut cea mai mare medie la Bacalaureat, în sesiunea de vara, le-a mulţumit profesorilor pentru îndrumare şi le-a urat succes elevilor.

   

  Un alt lider al generaţiei 2017, prezent la deschidere, a fost Claudia. Datorită rezultatelor foarte bune la diferite concursuri, a fost admisă la şapte universităţi din străinătate, dar a ales să rămână în ţară. Cu emoţii vizibile, le-a spus liceenilor să profite de orice moment din cei patru ani de studiu.

  În cadrul festivităţii de deschidere au fost prezentate şi noutăţile liceului. Directorul şcolii, Daniela Orăşanu, a precizat că elevii se vor bucura de noi laboratoare, printre care unul dotat cu tehnologie de ultima generaţie.
  Totodată, cursanţii navetişti au un spaţiu unde să îşi petreacă timpul liber până la următorul mijloc de transport. Două noi proiecte anunţă experienţe de neuitat pentru elevi. Cei din clasele a X-a şi a XI-a vor putea face practică în Germania şi Portugalia, iar mâine este ultima zi de înscriere.

  De asemenea, printr-o finanţare asigurată de Ministerul Educaţiei, Colegiul Unirea va desfăşura timp de patru ani un proiect cu şapte tipuri de activităţi. Toţi elevii sunt aşteptaţi, de astăzi, să se înscrie.
  Elevii s-au bucurat cel mai mult când au auzit că au în curtea şcolii un chioşc pentru gustări.

  Planuri pentru un viitor frumos la Colegiul Unirea au fost anunţate şi de reprezentanţii administraţiei locale. Viceprimarul, Gabriela Nedelcu, a spus că legislativul local are intenţia de a accesa fonduri europene pentru modernizarea internatului şi dotarea şcolii.

  Menţionăm că elevii uniristi au participat în anii trecuţi în diferite proiecte naţionale şi internaţionale, de succes, iar tot mai mulţi liceeni se clasează pe primele locuri la diferite concursuri.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Se poate atât timp cât vrei! Criteriul verde ca măsură reală și imediată de suport pentru producătorii români

  Mai țineți minte îndemnul „Reinventați-vă!”, însoțit de un ridicat nepăsător de umeri și un zâmbet cinic? Ni se spunea asta în momentul în care...

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet