-4.9 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

Noutăți legislative ce privesc locuitorii de la bloc și asociațiile de proprietari

Avem câteva modificări recent intrate în vigoare ce privesc locuitorii de la bloc, precum și o importantă decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție ce privește facturile de utilități, pe care le prezentăm în cele ce urmează:

Nu mai e nevoie de acordul vecinilor la închiderea balcoanelor de la parter

Legea nr. 149/2020 stabilește că cei ce vor să-și închidă balconul/ balcoanele sau logia/ logiile situate la parterul blocurilor nu mai au nevoie de acordul vecinilor, ca până acum, ci de un acord de la asociația de proprietari a imobilului. Cei interesați să-și închidă balcoanele trebuie să aibă însă motive bine întemeiate, care să fie legate de securitatea apartamentului, de reducerea efectelor noxelor, zgomotelor, gunoaielor asupra lor și pentru siguranța și sănătatea acestora.

Factura de apă și canalizare e titlu executoriu chiar dacă e emisă unei asociații de proprietari

Chiar și o factură fiscală colectivă este considerată titlu executoriu, nu doar factura fiscală individuală. Decizia ICCJ 16/2020, publicată în Monitorul Oficial acum o lună și dată pentru a lămuri o chestiune de drept civil, vine să clarifice situația facturilor de utilități emise pe numele unei asociații de proprietari.

citeste continuarea pe avocatnet

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow