-3.1 C
Paşcani
duminică, februarie 5, 2023

Noutăţi despre pacientul internat cu tripleta mortală «COVID – gripă – virus sinciţial». Sfat al medicilor ieşeni pentru toţi cei răciţi

La Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi este tratat în această perioadă primul pacient cu triplă infecţie virală: SARS-CoV-2, virus gripal şi virus respirator sinciţial. Pacientul în vârstă de 58 de ani are mai multe probleme de sănătate importante: hipertensiune arterială, cardiopatie hipertensivă, diabet zaharat de tip II, obezitate morbidă şi pancitopenie severă (afecţiune în care în organism sunt prea puţine globule roşii, albe şi trombocite), toate acestea contribuind la scăderea imunităţii organismului.

Încă de la internare pacientul prezenta o disfuncţie respiratorie importantă, ceea ce a impus internarea şi îngrijirea acestuia în regim de Terapie Intensivă. În momentul de faţă, pacientul este conştient, ventilat non invaziv şi stabil din punct de vedere hemodinamic”, a precizat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase. Medicii spun că prognosticul este unul rezervat.

„De aceea revenim cu îndemnul către populaţie ca în momentul în care apare orice modificare în homeostazia organismului, adică în starea de bine, să se adreseze în primele 24 de ore medicului de familie, iar dacă simptomatologia persistă mai mult de 3 zile să se adreseze medicului specialist, astfel încât să beneficieze de un consult de specialitate şi de analize în vederea punerii unui diagnostic corespunzător şi a iniţierii unui tratament ţintit pentru a preveni transformarea unei forme medii în una severă”, a completat managerul unităţii medicale.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow