More

  Noul sediul al Bibliotecii din Pașcani prinde contur. Se lucrează la finisaje

  Array

  Noul sediu al Bibliotecii din Paşcani a început să prindă contur. Lucrările de amenajare au trecut de jumătate conform proiectelor tehnice iar până la sfârşitul anului instituţia s-ar putea muta în casă nouă, într-un spaţiu modern şi utilat la standarde europene.

  Lucrările la noul sediul al Bibliotecii Municipale au trecut la faza a doua de execuţie. Firma constructoare a terminat compartimentarea celor 360 mp de la etaj şi s-au apucat de finisaje, execuţia instalaţiilor pentru utilităţi şi plafon.

  Conform proiectului noua Biblioteca va avea o sală mare de lectură, o încăpere unde păşcănenii care au legitimaţie pot naviga gratuit pe internet, o sală de activităţi dotată cu videoproiector, dar şi o bibliografie.

  În noul spaţiu s-a amenajat şi un depozit unde vor fi puse frumos pe raft sute de volume de poezii şi proză din literatura naţională şi internaţională.

  Spaţiul destinat noii biblioteci va fi accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi. În acest sens a fost prevăzut în proiect dotarea clădirii cu lift şi baie special amenajată pentru a veni în sprijinul păşcănenilor care se deplasează în cărucioare.

  Menţionăm că lucrările de modernizare a noului sediu al Bibliotecii Municipale sunt făcute de firma Apolonia Construct. Valoarea investiţiei este de 530 mii lei, sumă ce include renovare, instalaţii termice şi sanitare, tâmplărie, mobilier şi lift.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cadrele didactice din județul Iași se pot vaccina la Târgu Frumos, un centru amenajat

  Printr-o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Iași s-au stabilit următoarele fluxuri și centre de vaccinare care vor fi deschise începând...

  Sedință de Consiliu Local importantă la Primăria Miroslovești

  Sedinta importanta de Consiliu Local la Primaria comunei Miroslovesti, vineri, 15 ianuarie. Pe ordinea de zi au fost inscrise 16 proiecte de hotarare, importante...

  Pregatiri pentru mutarea activitatii Scolii „Iordache Cantacuzino

  Pregatiri intense pentru relocarea activitatii educationale a Scolii Iordache Cantacuzino din Pascani. Cladirea urmeaza sa intre in renovare, din primavara acestui an iar pana...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI