More

  Noul sediul al Bibliotecii din Pașcani prinde contur. Se lucrează la finisaje

  Array

  Noul sediu al Bibliotecii din Paşcani a început să prindă contur. Lucrările de amenajare au trecut de jumătate conform proiectelor tehnice iar până la sfârşitul anului instituţia s-ar putea muta în casă nouă, într-un spaţiu modern şi utilat la standarde europene.

  Lucrările la noul sediul al Bibliotecii Municipale au trecut la faza a doua de execuţie. Firma constructoare a terminat compartimentarea celor 360 mp de la etaj şi s-au apucat de finisaje, execuţia instalaţiilor pentru utilităţi şi plafon.

  Conform proiectului noua Biblioteca va avea o sală mare de lectură, o încăpere unde păşcănenii care au legitimaţie pot naviga gratuit pe internet, o sală de activităţi dotată cu videoproiector, dar şi o bibliografie.

  În noul spaţiu s-a amenajat şi un depozit unde vor fi puse frumos pe raft sute de volume de poezii şi proză din literatura naţională şi internaţională.

  Spaţiul destinat noii biblioteci va fi accesibil şi persoanelor cu dizabilităţi. În acest sens a fost prevăzut în proiect dotarea clădirii cu lift şi baie special amenajată pentru a veni în sprijinul păşcănenilor care se deplasează în cărucioare.

  Menţionăm că lucrările de modernizare a noului sediu al Bibliotecii Municipale sunt făcute de firma Apolonia Construct. Valoarea investiţiei este de 530 mii lei, sumă ce include renovare, instalaţii termice şi sanitare, tâmplărie, mobilier şi lift.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet