13.6 C
Paşcani
duminică, iunie 4, 2023
Array

Noul sediu al bibliotecii nu a fost terminat la timp. Constructorii au cerut prelungirea contractului

Noul sediu al bibliotecii municipale din Paşcani nu va fi dat în folosinţă până la sfârşitul acestei luni aşa cum era iniţial programat. Societatea care a câştigat licitaţia pentru amenajarea locaţiei, SC Apollonia Construct SRL din Roman nu a finalizat încă lucrările în termenul prevăzut în contract şi intenţionează să ceară o prelungire de două luni de zile.Asta deoarece încă mai sunt de executat lucrări de finisaje, trebuie montate sistemele de aer condiţionat şi de achizitionat şi montat liftul.
Reprezentanţii administraţiei locale explica că lucrările nu au fost finalizate la timp din cauza unor modificări ale soluţiilor tehnice de execuţie. Administraţia a achitat aproape toată suma prevăzută în contract, 337.000 anul trecut şi 187.000 în acest an. Lucrarile ar urma să fie recepţionate şi date în folosinţă, cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei.
Menţionăm că lucrările de amenajarea a noului sediu al bibliotecii au început anul trecut dar au fost întrerupte pe timpul iernii, la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi. În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. În prezent, Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow