More

  Noul sediu al bibliotecii nu a fost terminat la timp. Constructorii au cerut prelungirea contractului

  Array

  Noul sediu al bibliotecii municipale din Paşcani nu va fi dat în folosinţă până la sfârşitul acestei luni aşa cum era iniţial programat. Societatea care a câştigat licitaţia pentru amenajarea locaţiei, SC Apollonia Construct SRL din Roman nu a finalizat încă lucrările în termenul prevăzut în contract şi intenţionează să ceară o prelungire de două luni de zile.Asta deoarece încă mai sunt de executat lucrări de finisaje, trebuie montate sistemele de aer condiţionat şi de achizitionat şi montat liftul.
  Reprezentanţii administraţiei locale explica că lucrările nu au fost finalizate la timp din cauza unor modificări ale soluţiilor tehnice de execuţie. Administraţia a achitat aproape toată suma prevăzută în contract, 337.000 anul trecut şi 187.000 în acest an. Lucrarile ar urma să fie recepţionate şi date în folosinţă, cel târziu la sfârşitul lunii septembrie, conform purtătorului de cuvânt al Primăriei.
  Menţionăm că lucrările de amenajarea a noului sediu al bibliotecii au început anul trecut dar au fost întrerupte pe timpul iernii, la mezaninul blocului G2 pe o suprafaţă utilă de aproape 478 de metri pătraţi. În noua locaţie nu vor încăpea toate cărţile bibliotecii. Din acest motiv o parte din depozitele de carte care adăpostesc peste 135 de mii de volume, vor fi mutate în subsolul Primăriei Paşcani. În prezent, Biblioteca Municipală din Paşcani îşi desfăşoară activitatea într-o fostă casa boiereasca, construită la începutul acestui secol. De atunci nu au avut loc nici un fel de lucrări de renovare iar acum este în pericol să se dărâme.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet