19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Noul primar pune piedici ziariștilor care îl critica. Răspunde la întrebări doar o data pe săptămână și blochează apelurile telefonice

- Advertisement -

Noul primar al municipiului Pașcani evita sa numească un purtător de cuvânt al instituției.  În cadrul unei conferințe de presa,  Marius Pintilie  a spus ca, pentru BIT TV  el a preluat aceste atribuții, pe motiv ca vrea sa facă economie. 

Întrebat de ce consilierul sau nu se ocupa și de comunicare,  așa cum a fost și pe timpul fostei administrații, edilul a spus ca acesta are mult de munca, dar este posibil ca de anul viitor sa se ocupe și de relația cu presa. 

Atitudinea noului edil este cel putin surprinzătoarea în contextul în care înainte și imediat după câștigarea mandatului,  el a promis transparență totala în activitatea administrativa. În momentul de fata primarul Marius Pintilie răspunde la întrebările BIT TV,  doar o data pe săptămână, în cadrul conferinței de presa. În restul zilelor nu răspunde la telefon și a blocat apelurile jurnaliștilor la numărul oficial al primarului.

 O alta problema este ca nici pana acum nu au fost publicate pe site-ul Primăriei declarațiile de avere și interese dar și CV-urile noilor aleși locali. Primarul a evitat sa dea explicații și s-a arătat nemulțumit de întrebările  unui jurnalist. 

În alte instituții publice din țară și chiar din județ au fost create grupuri de comunicare pe rețelele de socializare tocmai pentru ca jurnaliștii sa poată adresa întrebări în timp real și pentru clarificarea sau verificarea unor informații. De asemenea sunt numiți purtători de cuvânt, de regula specialiști în comunicare care dau declarații de presa.

La Pașcani noul edil răspunde la întrebările jurnaliștilor, de regula o singura data pe săptămână, în conferința săptămânală de presa., blocând astfel accesul în timp util la informatiii. `Din acest motiv redacțiile de știri întâmpina dificultăți în documentare pentru a informa corect și la timp cetățenii. 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow