10.8 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Noul pret la epurare prea mic pentru nevoile pascanenilor. Apa Vital nu vrea sa plateasca pentru pierderile de apa

Şedinţa de urgenţă pentru stabilirea preţului la serviciile de epurare. Consilierii locali au aprobat astăzi noul tarif după zeci de minute de dezbateri şi o pauză de consultări. Părerile au fost împărţite: unii au cerut ca preţul să fie mai mare pentru a încasa mai mulţi bani de la Apă Vital sau pentru a rămâne un minim profit necesar realizării unor investiţi.
Alţii, însă, au cerut ca preţul să fie mai mic aşa cum a fot avizat de autoritatea de reglementare pentru a nu fi contestat.
Au fost discuţii şi în legătură cu cantităţile de apă epurată care urmează să fie facturate operatorului ieşean, în funcţie de care s-a stabilit noul preţ. Asta deoarece Apa Vital nu vrea să plătească pentru epurarea cantităţilor de apă nefacturate, în timp ce ANRSC solicita ca preţul să ţină cont de cantităţile înregistrate la intrarea în staţia de epurare, inclusiv pierderile de pe reţea, estimate la peste 40%.
Noul director al societăţii a cerut să fie aprobat preţul avizat de ANRSC pentru a putea încasa, cât mai repede, măcar o parte din serviciile prestate pentru Apa Vital.
Până la urma consilierii au votat preţul de 0.87 lei fără TVA pe mc de apă epurată, cu un singur vot împotriva – Ioan Danu de la Partidul Conservator. Condiţia impusă de secretarul Mircea Zuzan a fost cea de a fi luată în consideraţie întreaga cantitate de apă epurată. Este posibil ca noul preţ să fie majorat dacă serviciile de apă şi canalizare se vor întoarce la Prest Serv Apa Paşcani.
Menţionăm că noul preţ va fi aplicat începând cu luna februarie urmând ca pentru serviciile de până cum să fie găsită o altă soluţie.
În prezent Prest Serv Apa are de încasat de la operatorul ieşean peste 2 milioane de lei pentru serviciile de apă şi canalizare.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow