31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021
31.5 C
Paşcani
vineri, iulie 30, 2021

Noul cimitir al Pascaniului, mic si cu probleme. A fost aprobat studiul de fezabilitate

Paşi important pentru amenajarea noului cimitir al municipiului Paşcani. În şedinţa de astăzi a legislativului local, consilierii au aprobat studiul de fezabilitate. Lucrările ar urma să înceapă anul viitor dar până atunci trebuie aprobat caietul de sarcini şi organizată licitaţia de execuţie. Investiţia este estimată la 6,7 milioane de lei şi urmează să fie finanţată de la bugetul local. Proiectul propus spre aprobare de primarul Dumitru Pantazi a fost votat de toţi cei 199 consilieri.
Noul cimitir va fi amenajat în două etape,  pe o suprafaţă de teren agricol de 14 662 mp, aflat în proprietatea municipalităţii,  în cartierul Fântânele. Pentru început, vor fi disponibile doar 900 locuri de veci dar cimitirul va fi extins până la 2000 de locuri. Consilierii din opoziţie au atras atenţia că noul cimitir este prea mic şi că în câţiva ani de zile nu vor mai fi locuri de veci disponibile. Ei au susţinut că municipalitatea ar fi trebuit să găsească un alt teren mult mai mare, şi o altă locaţie.

În replică, primarul municipiului a explicat că amplasamentul a fost stabilit, iar proiectul a fost făcut, în urmă cu mulţi ani de zile şi că administratia locală nu are la dispoziţie alte terenuri pentru amenajarea noului cimitir. El a cerut consilierilor din opoziţie să vină cu o altă soluţie şi a subliniat că investiţia trebuie realizată imediat deoarece în actualul cimitir nu mai sunt locuri de veci.
Consilierii liberali au mai spus că lucrările ar putea fi blocate de locuitori din apropierea noului cimitir, care nu sunt de acord cu amplasarea în apropierea zonelor de case.
De asemenea, consilierul PMP, Sorin Olariu a atras atenţia că trebuie respectate limitele de distanta prevăzute de lege fata gospodăriile din apropiere.

Inginerii Primăriei au asigurat că sunt respectate cerinţele legale, că a fost obţinută autorizaţie de la Mediu şi că procesul deschis de locuitorii din zona a fost încheiat.

Menţionăm că la noul cimitir urmează să fie construită o capelă cu parter şi etaj unde vor fi amenajate o cameră rece, bucătărie, sala de mese, birourile administrative şi grupurile sanitare. De asemenea vor fia menajate parcări, alei pietonale vor fi amplasate 105 bănci şi 185 de stâlpi de iluminat iar terenul va fi împrejmuit cu gard.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
31.5 ° C
32.6 °
27 °
48 %
1.3kmh
0 %
vin
31 °
sâm
32 °
Dum
32 °
lun
35 °
mar
26 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI