6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Noul an școlar ar putea începe fără lapte și corn pe băncile elevilor din Pașcani și comunele apropiate

Prescolarii si elevii din judetul Iasi vor incepe, cel mai probabil, noul an scolar fara lapte, corn sau fructe, pe banci. Procedurile pentru acest program nu sunt inca finalizate, desi mai este mai putin de o saptamana pana cand clopotelul va incepe sa sune din nou.

La Pascani, responsabilitatea pentru asigurarea acestor produse, la fel ca si in alte 94 de unitati administrativ teritoriale din judet, este in sarcina Consiliului Judetean Iasi. Pe 2 septembrie, alesii judeteni s-au intrunit in sedinta pentru a vota acordul cadru pentru programul „Cornul si Laptele” si produsele ce vor fi distribuite.

Dupa acest vot, reprezentantii din Consiliul Judetean Iasi au precizat ca asteapta repartizarea sumelor necesare de la Guvern. Abia dupa ce vor fi alocati banii, se va organiza licitatie, se va desemna castigatorul si vor fi incheiate contractele cu furnizorii. Pentru toti acesti pasi necesari, nu am primit un termen estimativ.

De precizat este faptul ca in judetul Iasi, Consiliul Judetean Iasi va derula acest program in 471 de scoli, pentru aproape 55.000 de copii.

Guvernul a aprobat, în 19 august, bugetul total al programelor prin care elevii vor primi gratuit lactate, produse de panificaţie şi fructe în anul şcolar 2021-2022. Este vorba de peste 500 milioane de lei, pentru peste 1,9 milioane de prescolari si elevi. Acesti bani vor fi repartizati in teritoriu.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow