21 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Noua zonare a Paşcaniului micşoreaza taxele şi impozitele. Unii consilierii au încercat să majoreze impozitele pentru primar VIDEO

Legislativul păşcănean s-a întâlnit astăzi în şedinţă extraordinară, de la ora 9.00. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre, cel cu privire la zonarea municipiului Paşcani, document în funcţie de care se calculează taxele şi impozitele locale pentru anul viitor. De această dată executivul local a făcut numeroase modificări prin care zeci de străzi au fost trecute dintr-o categorie superioară într-o categorie inferioară, în funcţie de utilităţile la care au acces locuitorii, dacă sunt asfaltate sau nu şi distanţa faţă de centrul oraşului. Proiectul a fost aprobat de toţi cei 15 din 19 consilieri prezenţi la şedinţă.

Înainte de votul final au fost dezbătute şi amendamentele propuse de comisiile de specialitate. Astfel în noua zonare străzile vor fi afişate în ordine alfabetică, iar strada Cerbului a fost trecută ca fiind balastată, nu asfaltată aşa cum apărea în documente.

De asemenea, comisia de urbanism a făcut o propunere cu dedicaţie primarului Dumitru Pantazi şi anume ca tronsonul din strada Gării de la Şcoala Specială până după Societatea Agrocomplex să fie trecut din categoria B în categoria A, urmând să fie majorate astfel taxele şi impozitele.

Edilul municipiului a explicat ca aceeaşi măsură ar trebui aplicată şi pentru strada Fântânele, încadrată în aceleaşi condiţii. Din acest motiv iniţiatorii au renunţat la amendament, iar strada respectivă a rămas în zona B.

Menţionăm că taxele şi impozitele locale vor putea fi încasate începând cu data de 9 ianuarie, în timp ce la Târgu Frumos şi Hîrlău caseriile vor fi deschise de pe 6 ianuarie. În toate cele trei oraşe cetăţenii care achita tot impozitul datorat până la data de 31 martie 2017 vor beneficia de o reducere de 10%.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow