-2 C
Paşcani
luni, ianuarie 30, 2023

Noua variantă de coronavirus este în Europa. Alarma globală pentru tulpina africană B.1.1.529: mai contagioasă și cu 32 de mutații

Cel mai negru scenariu al experţilor în sănătate pare să se confirme. A apărut o nouă varintă coronavirus, cea mai periculoasă de până acum, spun specialiştii. Tulpina care ar putea primi numele de NU/NIU, descoperită în Africa de Sud, are un număr foarte mare de mutaţii şi pare mai transimisibilă, dar şi rezistentă la vaccin. Varianta a ajuns în Europa, primul caz a fost confirmat în Belgia.

Oamenii de știință încă studiază varianta, dar există îngrijorări că ar putea fi cea mai rea de până acum. Nu are încă un nume precum Delta sau Beta. În acest moment, este cunoscută sub numele de B.1.1.529, dar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) o va numi astăzi cel mai probabil ”NU” (Niu, a 13-a literă a alfabetului grecesc).

Este foarte diferită de celelalte variante descoperite până acum și are și cele mai multe mutații, ceea ce înseamnă că vaccinurile, care au fost concepute folosind tulpina originală de la Wuhan, ar putea să nu fie la fel de eficiente. Specialiștii Organizației spun că mai au nevoie de timp pentru a investiga B.1.1.529.

continuarea pe observator

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow