1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Noua subvariantă Omicron, mult mai contagioasă, a fost depistată şi în România. Ministrul Sănătăţii nu e îngrijorat şi anunţă când renunţăm la restricţii

Luna viitoare am putea scăpa de starea de alertă, după doi ani de pandemie. Declaraţia vine de la ministrul Sănătăţii, care se aşteaptă la scăderea numărului de cazuri. Însă în vreme ce noi plănuim relaxarea, Organizaţia Mondială a Sănătăţii îndeamnă la prudenţă, mai ales că o nouă formă a virusului se răspândeşte rapid în Europa. A apărut şi în România şi este mult mai contagios.

În plin val cinci, deşi zilnic apar zeci de mii de cazuri noi, ministrul Sănătăţii începe să vadă sfârşitul pandemiei.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii: Începem trendul descendent al acestei pandemii şi cred că, lucrul pe care şi-l doreşte toate lumea, să putem să renunţăm la măsurile impuse în timp, la starea de alertă şi să existe o revenire predictibilă la normalitate în perioada următoare.

Iar asta ar urma să se întâmple chiar de luna viitoare. Pe de altă parte, reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii avertizează că este prea devreme pentru relaxări, în contextul apariţiei unei noi variante a Omicron, denumită BA.2, considerată mult mai contagioasă decât precedenta.

Continuarea pe Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow