30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

NOUA REFORMA AGRARA: Detinatorii de terenuri agricole sunt obligati sa le munceasca

Masurile aflate in propunerea Executivului ofera premisele unor schimbari radicale in modul de dobandire al terenurilor agricole. Setul de reguli pentru achizitionarea terenurilor situate in extravilan introduce un nou principiu in agricultura: cumpararea pamantul e conditionata de cultivarea sa.

In cadrul dezbaterilor de la Ministerul Agriculturii, oficialii au discutat cu reprezintantii Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România – Pro Agro, ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun şi Servicii Conexe din România – Agrostar, ai Ligii Utilizatorilor de Apă, ai Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Agenţiei Domeniilor Statului, ai Consiliului Concurenţei precum şi cu reprezentantul Comisiei Europene în România despre proiectul de lege al vanzarii-cumpararii terenurilor agricole.

Printre cele mai importante conditii stabilite in proiectul de act normativ se numara o serie de criterii care stabilesc daca cineva – persoana fizica – poate achizitiona un teren agricol in spatiul extravila, si in ce mod.

Persoana fizica interesata de cumpararea terenului trebuie să facă dovada că are cunoştinţe în domeniul agricol, potrivit normelor metodologice la prezenta lege. De asemenea, respectivul cumparator trebuie sa probeze ca a desfăşurat activităţi agricole pentru o perioadă de cel puţin 5 ani, potrivit normelor metodologice la prezenta lege.

Continuare pe Ghimpele

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow