16.6 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

NOUA REFORMA AGRARA: Detinatorii de terenuri agricole sunt obligati sa le munceasca

Masurile aflate in propunerea Executivului ofera premisele unor schimbari radicale in modul de dobandire al terenurilor agricole. Setul de reguli pentru achizitionarea terenurilor situate in extravilan introduce un nou principiu in agricultura: cumpararea pamantul e conditionata de cultivarea sa.

In cadrul dezbaterilor de la Ministerul Agriculturii, oficialii au discutat cu reprezintantii Federaţiei Naţionale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară şi Servicii Conexe din România – Pro Agro, ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Agricultură, Alimentaţie, Tutun şi Servicii Conexe din România – Agrostar, ai Ligii Utilizatorilor de Apă, ai Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, ai Asociaţiei Comunelor din România, ai Agenţiei Domeniilor Statului, ai Consiliului Concurenţei precum şi cu reprezentantul Comisiei Europene în România despre proiectul de lege al vanzarii-cumpararii terenurilor agricole.

Printre cele mai importante conditii stabilite in proiectul de act normativ se numara o serie de criterii care stabilesc daca cineva – persoana fizica – poate achizitiona un teren agricol in spatiul extravila, si in ce mod.

Persoana fizica interesata de cumpararea terenului trebuie să facă dovada că are cunoştinţe în domeniul agricol, potrivit normelor metodologice la prezenta lege. De asemenea, respectivul cumparator trebuie sa probeze ca a desfăşurat activităţi agricole pentru o perioadă de cel puţin 5 ani, potrivit normelor metodologice la prezenta lege.

Continuare pe Ghimpele

DE LA ACELAȘI AUTOR

Incidența COVID-19 a depășit 2/1.000 în orașul Hârlău

Orașul Hârlău a depășit incidența de 2 la mia de locuitori (2,33). În această situație, prin ordinul...

Accident rutier grav dupa Hanul Drăgușeni. O mașină a fost ruptă în două

Accident rutier grav dupa Hanul Draguseni, vineri, in jurul orei 17:00. Intr-o fotografie de la eveniment postata...

Se scumpește apa îmbuteliată. Președintele APIA: Prețul crește cu cel puțin 20% și se va vedea la raft din octombrie

Valul scumpirilor continuă. Va crește și prețul apei îmbuteliate, iar majorarea va fi de cel puțin 20%,...

A fost identificat autorul furtului dintr-un birou din spatele Judecătoriei Pașcani

Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt. Persoana...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI