34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Noua lege RCA în 2021. Șoferii români vor deconta direct, dar prețurile la asigurări vor crește

Ministerul Finanțelor din România a publicat în august proiectul de ordonanță de urgență pentru modificarea legii privind asigurarea obligatorie auto. Noua lege RCA este modificată, după ce Comisia Europeană a cerut modificarea unora dintre prevederile actualei legi, adoptată în 2017.

Conform noii legi RCA, dar și după declarațiile oficialilor din Autoritatea de Supraveghere Financiară, se dorește ca decontarea directă să devină implicită. Până la data aprobării noi legi RCA,  șoferii aveau opţiunea de a alege o decontare directă. Cu alte cuvinte șoferul mergea la propriul asigurător RCA pentru a-şi recupera prejudiciul. După acst pas, asigurătorul acestuia urma să recupereze suma plătită de la asigurătorul şoferului vinovat. Noua lege RCA modifică, pe de-o parte acest aspect, pe de alta, spun specialiștii, prețurile la asigurările auto vor crește.

”Se va modifica legislaţia astfel încât să dăm posibilitatea consumatorului să meargă să i se deconteze dauna de către societatea la care s-a asigurat. Şi în momentul acesta are posibilitatea să opteze pentru o asigurare directă. Să-i fie decontată dauna de către asiguratorul la care a încheia,. Dar asigurarea aceasta are costul mai mare. Este la propunerea noastră şi e apanajul Parlamentului. Sigur, într-o perioadă scurtă vom modifica. Trebuie să lucrăm la cauze şi nu la efecte şi cauzele se rezolvă numai prin reglarea acestui mod de decontare. Atâta timp cât eu cumpăr serviciul de calitate şi cel la care m-am asigurat îmi decontează şi dauna cred că problema cea mai mare a fost rezolvată”, a explicat Nicu Marcu la Digi 24.

Sursa TELE M

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
34 ° C
35.1 °
31.9 °
31 %
1.1kmh
96 %
mie
34 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI