More

  Noua lege a cimitirelor stârneşte controverse printre păşcăneni

  Array

  Legea cimitirelor, votata in Parlament, starneste controverse printre pascaneni. In timp ce unii o considera de bun augur, altii sunt ingrijorati. Cei care pleaca in strainatate pentru o perioada de timp si nu se ingrijesc de locurile de veci lasate in urma, ar putea ramane fara ele.

  cimitir

  A fost adoptata legea care face curatenie prin cimitire. Noile reglementari ar putea face ordine intr-un anumit timp, dar pana atunci starnesc neliniste. Daca proprietarul unui loc de veci nu il ingrijeste si nu il curata timp de doi ani, actul de concesiune va fi anulat iar administratorul ar putea da mormantul altei persoane. Aceasta prevedere este vazuta cu ochi buni de unii pascaneni.

  Dar si contestata de alti oameni. Aici intra in discutie persoanele care sunt plecate in strainatate pe o perioada mai lunga de timp. Nu vor putea veni acasa sa curete mormintele, motiv pentru care ar putea ramane fara ele.

  Totusi, legea prevede ca noul proprietar nu va putea scoate osemintele din mormantul preluat in acest fel. Vor fi nevoiti sa se ingrijeasca de ele.

  Administratorul cimitirului din Pascani, preotul Pavel Postolache, sustine ca legea se va aplica si la Pascani, insa va fi mai indulgenta.

  Mentionam ca legea va intra in vigoare in termen de 90 de zile de la data publicarii textului in Monitorul Oficial.

   

   

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primaria Pascani se joaca cu focul. Gunoiul depozitat ilegal a fost incendiat -VIDEO

  Gunoaiele depozitate ilegal de administratia locala, la iesirea din Pascani au fost incendiate in cursul zilei de astazi. Focul a fost surprins chiar de...

  CL PASCANI, O NOUA SEDINTA EXTRAORDINARA

  Legislativul pascanean este convocat, din nou, in sedinta extraordinara pe 10 martie a.c., de la ora 14. Pe ordinea de zi sunt doar doua...

  Primăria Pașcani anunță un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă

  Primăria Municipiului Pașcani a anuntat printr-un comunicat de presa un program de colectare a deșeurilor voluminoase, în următoarea perioadă. In colaborare cu operatorul judetean,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI