18.2 C
Paşcani
miercuri, august 10, 2022
Array

Nouă grilă de salarizare pentru bugetari. Cat castiga primarul, functionarul public, medicul si profesorul – DOC

A apărut nouă grilă salarială pentru bugetari propusă în Legea Salarizării Unitare. Conform documentului un medic stagiar în unități sanitare va avea un salariu lunar cuprins între 2704 lei şi 3607 lei, iar un profesor debutant din învățământul preuniversitar va câștiga între 2080 – 2590 lei pe lună.
Grila va avea un raport între salariul de bază minim şi cel maxim în sectorul bugetar, de 1 la 18 iar implementarea se va face etapizat prin legi anuale de salarizare. Nivelul de salarizare va fi revizuit periodic în funcţie de evoluţia nivelului de salarizare existent pe piaţa muncii în România, astfel încât salariile din sectorul public să poată fi stabilite la un nivel competitiv, în limita sustenabilităţii financiare.
Cele mai importante modificări sunt în administratia locală. De exemplu primarul municipiului Paşcani, ar urma să încaseze un salariu lunar de 10.478 lei, cei din Târgu Frumos şi Hârlău câte 10188 lei iar cei din comune într 7479 şi 9364 lei lunar, în funcţie de populaţie.
De asemenea viceprimarul Pascaniului va avea un salariu lunar de 8137 lei, cel din Târgu Frumos şi Hârlău de 7692 lei iar cei din comune între 6318 lei şi 7272 lei.
Salarii mai mari vor avea şi secretarii de primarii, de la 5171 lei la 8852, directorii şi şefii de servici.
Conform noii grile de salarizare urmează să fie scoase sporurile din salariul de bază. Sporuri care pot fi acordate: 15% pentru persoane cu handicap vizual, 15% spor doctorat, 10% spor pentru activitate de control financiar preventiv, 20% localități izolate. Suma sporurilor, compensaţiilor, primelor şi indemnizaţiilor individuale nu va depăşi 30% din salariul de bază.
De asemenea pentru orele suplimentare care nu pot fi compensate cu ore libere plătite în următoarele 60 de zile se va acorda un spor de 75% din salariul de bază.
Menţionăm că ordonatorii de credite pot acorda premii lunare în limita a 5% din cheltuielile cu salariile aferente personalului prevăzut în statul de funcţii, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget şi respectând limita individuală a două salarii de bază lunare pe an.

Grila de Salarizare

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow