16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023
Array

Noua grila de salarii a fost aprobata. Primarul, consilierii si functionarii au salarii mai mari. Va fi mai bine pentru contribuabili?

Nouă grilă de salarizare pentru funcţionarii şi personalul contractual din Primăria Paşcani a fost aprobată, de legislativul local întrunit în şedinţa extraordinară, vineri 4 iulie de la ora 09.00. Dacă hotărârea nu va fi atacată, aşa cum s-a întâmplat in alte cazuri, atunci angajaţii instituţiei au şanse să îşi primească salariile la timp, pe 10 august.

Majoritatea dintre ei vor primi salariile mărite conform coeficienţilor de ierarhizare. Alţii însă sunt nemulţumiţi pentru că au pierdut o serie de sporuri consistente – unele câştigate în instanţă, altele primite abuziv. Printre ei se număra unii funcţionari de Finanţele Locale şi Contabilitate care aveau venituri salariale lunare mult mai mari decât cele ale primarului.

Cel mai mare venit îl va avea primarul Dumitru Pantazi, 9425 lei, cu aproape o treime mai mare decât până acum. Şi viceprimarita Gabriela Nedelcu va încasa o indemnizaţie mai mare de 7975 lei iar secretara Irina Jitaru va avea un salariu lunar de 7024 lei. Urmează directorii cu 7022 lei şi şefii de servicii cu 5148 lei.
Funcţionarii pot primi şi stimulente pe lângă salarii. Edilul municipiului are la dispoziţie 5% din fondul de salarii pentru acordarea de prime, în jur de 30.000 de lei pe lună, pe criterii de performanţă, iar evaluările se vor face pe baza fisei postului (până la două salarii minime pe an).
De acesta hotărâre vor beneficia şi consilierii locali. Ei vor avea indemnizaţiile mărite tot începând cu data de 1 iulie 2017.
Asta deoarece ele sunt raportate la indemnizaţia primarului care acum a crescut la 4258 la 9425, venit brut. Conform legii aleşii locali încasează o indemnizaţie egală cu 10% din cea a primarului.
Dacă înainte încasau în jur de 500 de lei pentru o şedinţă ordinară şi cel mult două şedinţe pe comisii, acum vor primi aproape dublu, peste 900 lei brut.

Menţionăm că nouă grilă de salarizare este valabilă doar până la sfarsitul acestui an. Ea urmează să fie modificată la inceputul anului viitor. Primarul Dumitru Pantazi a anunţat că intenţionează să facă schimbări importante în aparatul de specialitate aşa încât fondul actual de salarii – cca 3,9 milioane de lei, să nu crească, pentru a nu afecta investiţiile. Asta inseamna ca fie vor fi mai puţini şefi de compartimente sau servicii fie vor fi disponibilizări, în contextul în care administratia locală are nevoie de la începutul anului viitor de un plus de aproape doua milioane de lei pentru acordarea celorlalte drepturi salariale, sporuri şi tichete de vacanţă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow