9.5 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021

Nou operator de salubritate, în câteva săptămâni. UAT-urile trebuie să încheie contractele de depozitare

Municipiul Paşcani va avea un nou operator de salubritate, în câteva săptămâni de zile. Este vorba despre societatea Girexim Universal SRL cea care a fost desemnată, în urma unei licitaţii, să facă colectarea şi transportul gunoiului menajer în tot judeţul.

În aceeaşi situaţie se afla oraşele Târgu frumos şi Hârlău precum şi comunele din împrejurimi. Reprezentanţii ADIS spun că săptămâna viitoare vor fi predate staţiile de transfer de la Ruginoasa, Bălţaţi şi Hârlău.

De asemenea asociaţia judeţeană a trimis o adresă autorităţilor locale,  inclusiv Primăriei Paşcani prin care se solicita menţinerea sau încheierea contractelor de depozitare a gunoiului menajer cu Salubris SA Iaşi pentru groapa ecologică de la Tutora.

Când vor fi transmise contractele, ADIS va emite ordinul de începere a activităţii noului operator în zonele menţionate. În acest sens legislativul local ar urma să se întrunească în şedinţa de urgenţă pentru aprobarea contractului.
Subiectul a fost discutat şi în cadrul ultimei şedinţe a conducerii asociaţiei judeţene de salubritate care a avut loc săptămâna trecută. Totodată a fost prezentata şi lista cu tarifele diferentiate pentru colectare selective care trebuie aprobate de ADIS de mandataţii speciali ai administratiilor locale componente.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI