2.8 C
Paşcani
miercuri, octombrie 27, 2021
Array

Nou director de şcoală contestat fără motiv de părinţii. Fostul director, nu a participat la concurs

Protest spontan privind numirea unui director la conducerea şcolii din Valea-Seacă. Zeci de părinţi nemulţumiţi de faptul că noul an şcolar va începe cu altcineva în această funcţie, au venit astăzi la unitatea de învăţământ. Localnicii vor ca directorul interimar de până acum, profesoara Angela Duca, să îşi continue mandatul. Asta deoarece, a reuşit să renoveze interiorul clădirii şi a ajutat elevii să facă performanţă la anumite materii. Părinţii ameninţă că nu îşi vor trimite copiii la cursuri, dacă nu se va ţine cont de dorinţa lor.

 

Materialul VIDEO in cadrul STIRILOR INFOBIT

Scandal la şcoala din Valea-Seacă, in cursul zilei de astazi. De săptămâna trecută, la unitatea de învăţământ a fost numit un nou director, iar această modificare a fost motiv de protest pentru zeci de părinţi. Localnicii nu vor ca persoana care a avut această funcţie până acum, şi anume, Angela Duca, să fie schimbată. Asta deoarece, spun ei, a reuşit într-un timp scurt, să renoveze câteva săli de clasa şi holul instituţiei, care până de curând, erau într-o stare jalnică.
Oamenii au încercat să stea de vorba astăzi cu noul director, Eugenia Nour. Ei spun că nu au nimic personal cu ea, însă nu o vor la conducere.

Totodată, ameninţă că vor lua măsuri radicale, dacă nu va fi luată în seama dorinţa lor. Nu vor mai trimite copiii la şcoală, până când nu va fi din nou director profesoara Duca, ce a fost numită pe funcţie, interimar, în luna martie.Aceasta neagă orice implicare în protest şi spune că respectă decizia Inspectoratului.

Primarul comunei, Gheorghe Baiceanu, spune că administraţia locală nu ştia de acest scandal. Chiar dimineaţă,a discutat cu cele două persoane despre începerea noului an şcolar şi nu a fost înştiinţat că va avea loc un protest.
Potrivit inspectorului şcolar, Cristinel Iordachioaia, numirea profesoarei Eugenia Nour în funcţia de director, s-a făcut conform legii.

Menţionăm că în luna iulie, postul de la şcoala din Valea-Seacă a fost scos la concurs, însă s-a inscris o singură persoană care nu a fost admisă. Profesoara, Angela Duca, nu a concurat pentru funcţia de director, deoarece spune ea, nu îndeplineşte toate condiţiile.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primarul si consilierii PNL-Pro Romania, reclamati la DNA pentru abuz in serviciu

Primarul municipiului Pascani si consilierii locali din PNL si Pro Romania au fost reclamati la DNA si...

Sedinta pentru rectificari bugetare si modernizarea  unor strazi

Legislativul pascanean este convocat in sedinta ordinara, pe 28 octombrie de la ora 09.00. Pe ordinea de...

Bataie de joc la adresa unor societati comerciale. Conditii si probleme in plus pentru obtinerea acordului de functionare

Situatie confuza la Primaria Pascani privind eliberarea Acordului de Functionare pentru unele societati care isi desfasoara activitatea...

Pascaniul cauta teren pentru o noua cresa. Primarul a propus sa fie construita pe terenul alocat pentru doua blocuri ANL

Administratia locala din Pascani vrea sa construiasca o noua cresa, dar nu stie unde. Investitia ar urma...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI