13 C
Paşcani
luni, martie 20, 2023
Array

Nota de plata dupa votul anti Apa Vital. Incepe asfaltarea strazilor peste tevile sparte

Sedinta tehnica cu dureri de cap la Primaria Pascani. Edilul municipiului impreuna cu tehnicienii institutiei s-au intalnit cu constructorii care lucreaza la Planul de Modernizare a Zonei Vale pentru a stabili planul de actiune pentru urmatoarele luni de zile.

Cea mai importanta decizie a fost daca sa inceapa lucrarile de asfaltare fara sa fie schimbate tevile sparte de apa. Constructorii au somat administratia locala ca nu pot sa mai astepte si ca vor incepe lucrarile ca sa se incadreze in termenul de executie, pana la sfarsitul anului.

Pana la urma s-a hotarat ca pe strazile Mihai Eminescu si Izvoarelor asfaltarea sa fie facuta fara inlocuirea tevilor de apa. Conductele noi vor fi puse pe sub trotuarele de pavele, atunci cand vor fi bani pentru astfel de investiti. Vor fi insa probleme daca vor aparea avarii deoarece strazile reparate nu pot fi stricate timp de cinci ani de zile, conform finantatorului european.

Pe Esplanada, insa, Primaria va cauta solutii pentru inlocuirea conductelor. La fel se va intampla si pe Strada Stefan cel Mare acolo unde urmeaza sa fie turnat asfalt. Lucrarile de inlocuire a tevilor de apa sunt estimate la peste 300.000 de lei.

Legislativul pascanean nu a alocat banii necesari in bugetul local, iar operatorul iesean, cel care urma sa faca investitia din fonduri proprii, a incetat lucrarile din cauza votului anti Apa Vital dat de consilieri. Anul trecut societatea a inlocuit peste 7 km de teava, tot in zona Vale, dar investitia nu a fost inca predata pentru fi folosita de municipalitate.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow