1.5 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021

Nord-coreean condamnat la moarte pentru o copie a Squid Game. Pedepsele primite de copiii care s-au uitat la serial

Serialul sud-coreean „Squid Game” a creat un scandal uriaş în Coreea de Nord. Un bărbat a fost condamnat la moarte, iar mai mulţi liceeni au primit pedepse exemplare.

Potrivit Radio Free Asia, un bărbat din Coreea de Nord a fost condamnat la moarte şi urmează să fie dus în faţa plutonului de execuţie după ce a fost dovedit că a vândut copii ale serialului produs în Coreea de Sud şi difuzat de Netflix. Autorităţile nord-coreene l-au identificat şi prins pe bărbat după ce s-a aflat că şapte elevi de liceu se uitau pe ascuns la „Squid Game”.

Investigaţia a scos la iveală faptul că o copie a serialului a fost adusă pe un stick USB, din China, şi vândută apoi unui elev din Coreea de Nord. La rândul său, acesta a distribuit serialul şi prietenilor săi.

Unul dintre serviciile secrete ale regimului nord-coreean, 109 Sangmu, i-a identificat şi pe ceilalţi elevi, iar aceştia au primit pedepse grele. Astfel, unul dintre elevii care a cumpărat o copie a „Squid Game” a fost condamnat la închisoare pe viaţă. Ceilalţi elevi, care doar s-au uitat la serial, dar nu au făcut şi copii de pe stick-ul USB, au fost condamnaţi la cinci ani de muncă silnică. Potrivit Radio Free Asia, acesta este primul caz în care legea care interzice deţinerea şi distribuirea de materiale din ţări capitaliste se aplică unor copii.

De pedepse nu au scăpat nici profesorii şi nici directorul liceului respectiv. Pentru moment, aceştia au fost excluşi din partidul comunist şi au fost daţi afară. Urmează, conform sursei citate, să fie trimişi să muncească în mine sau să fie deportaţi în zonele rurale şi sărace ale ţării.

Autorităţile nord coreene sunt acum în alertă maximă după acest incident. Poliţia ar fi făcut mai multe razii prin pieţe şi târguri în încercarea de a descoperi dacă mai există astfel de copii sau alte materiale „străine” ce ar putea fi distribuite.

sursa observator

DE LA ACELAȘI AUTOR

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

Monica Berescu, deputat USR: Coaliția hoției PNL – PSD – UDMR refuză profesionalizarea conducerii ANCOM

C.P. România și-a asumat adoptarea directivei europene privind Codul Comunicațiilor drept unul dintre cele 20 de obiective...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI