27.4 C
Paşcani
sâmbătă, august 13, 2022

Noile buletine ale românilor vor avea cip cu antenă încorporată. Se vor putea face și plăți contactless

Noile cărți de identitate pentru români vor avea cipuri cu antenă proprie încorporată, care vor asigura un nivel maxim de securitate. Cu buletinele care trebuie introduse până în 2031 se vor putea face inclusiv plăți contactless.

Cipurile din noile buletine ale românilor vor asigura un nivel maxim de securitate și vor putea fi folosite inclusiv pentru efectuarea plăților contacless, se arată în caietul de sarcini al contractului de achiziție lansat de Imprimeria Națională pentru cipuri și materia policarbonat cu antenă inserată, scrie Economedia.

Cipul este de tip dual interface, care va fi introdus într-un card ce va putea fi utilizat în tranzacții atât în mod contact, cât și contactless. Cipul va fi livrat cu o antenă proprie din cupru, care îl va alimenta prin inducție electromagnetică cu antena mare din ansamblul de policarbonat”, se arată în caietul de sarcini.

Românii trebuie să treacă la noile cărți de identitate electronică până în 2031

Contractul de tip cadru este împărțit în cinci părți subsecvente, pentru anii 2022, 2023, 2024, 2025 și 2026, presupune achiziționarea a maxim 9 milioane de cipuri și 375.00 de plastice cu antenă și are o valoarea maximă estimată de 189 de milioane de lei.

Continuarea pe Stirile PRO TV 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow