15.2 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Noii directori de la școlile din Pașcani au semnat contractele de management

Noii directori de la scolile din Pascani au semnat contractele de management administrativ financiare. Intalnirea a avut loc miercuri, pe 19 ianuarie, in sala de sedinte a primariei, incepand cu ora 10.00. Noile contracte sunt pe o perioada de patru ani si reprezinta angajamentul administratiei locale fata de gestionarea banilor publici.

In contextul semnarii contractelor au fost purtate discutii informale intre primarul Pascaniului, Marius Pintilie si directorii unitatilor de invatamant.

Astfel, cateva dintre problemele intalnite la scolile din municipiu, care au fost expuse in cadrul intalnirii, au fost legate de costurile suplimentare pentru incalzirea cladirilor, dar si de cele pentru plata gardienilor care asigura paza.

In debutul discutiilor, edilul a adresat problema eventualelor defectiuni care pot aparea la centralele termice si i-a sfatuit pe noii directori sa apeleze la un specialist care sa verifice echipamentele de incalzire.

De asemenea, ca raspuns la solicitarea de a fi asigurat un serviciu de paza in scoli, primarul a declarat ca va analiza posibilitatea de finantare a cheltuililor, pentru cate un gardian la fiecare scoala.

Tot miercuri, la sediul primariei, edilul i-a informat pe manageri ca ar urma sa aiba loc intalniri de lucru pentru fiecare scoala, cu scopul de a fi analizate  oportunitatile de finantare si proiectele de investitii care pot fi derulate in unitatile de invatamant din Pascani.

In acest sens, noi directori au tinut sa accentueze nevoia de anvelopare a cladirilor si de schimbare a acoperisurilor, dupa modelul Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, care se afla intr-un proces de modernizare cu fonduri europene.

Precizam ca noii directori de la scolile din Psacani au semnat initial un cotract de management educational cu inspectorul scolar judetean Iasi, iar preluarea noilor mandate a avut loc luni, pe 17 ianuarie.

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow