14.1 C
Paşcani
duminică, mai 22, 2022

Noii directori de la școlile din municipiul Pașcani. Ce vor să facă – VIDEO

Directorii din scolile din municipiul Pascani au preluat luni, 17 ianuarie, noul mandat de conducere pe urmatorii patru ani. In unele institutii de invatamant, s-a facut predare de stafeta, iar in altele, au ramas aceeasi oameni.

De exemplu, la Colegiul National Mihail Sadoveanu, din zona Deal, echipa de conducere este una noua: Radu Ardeleanu – principal si Mihail Frasila – adjunct. Primul om din scoala, profesorul Ardeleanu, a vorbit cu emotie in prima zi din aceasta functie.

Noul director isi propune ca in mandatul lui sa instituie din nou in scoala disciplina si cultul pentru invatare, iar Sadoveanu sa isi pastreze statutul de colegiu de prestigiu.

De precizat este si faptul ca Radu Ardeleanu este fost elev al scolii pe care o conduce, este profesor de geografie, iar din 2017 si pana anul trecut a ocupat functia de director adjunct.

O noua conducere si-a preluat mandatul si la Liceul Economic Nicolae Iorga, din zona Deal. Mariana Gurzun – principal si Ema Neculaes – adjunct au preluat luni stafeta de la vechea echipa – Gheorghe Spiridon si Angelica Blagoci. Investirea in functie a avut loc intr-un cadru oficial, la care au participat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Iasi si autoritati locale.

 

Si la Scoala Gimnaziala Speciala de pe strada Garii, in urmatorii patru ani, va fi o noua conducere. Gabriela Nedelcu este cea care a preluat aceasta functie de luni, 17 ianuarie. Ea a precizat ca isi doreste sa mentina stacheta sus in ceea ce priveste actul educational si cea mai mare provocare in acest mandat este un nou corp de scoala.

O noua echipa este si la Scoala Gimnaziala Iordache Cantacuzino – Eugenia Nour (principal) si Ionut Mocanita (adjunct). Ei isi propun ca in noul mandat sa faca dotari de mobilier in scoala ce acum se afla in proces de modernizare, invatare incluziva si multe altele. Mai mult, vor sa pastreze statutul de scoala de referinta.

La Colegiul Tehnic CF Unirea, schimbarea a fost facuta doar pe functia de adjunct. Marius Putintelnicu, profesor de matematica in scoala din 2007, a preluat stafeta de la Corina Ciopraga, cea care a facut parte din echipa circa un deceniu.

Principalul obiectiv pe care il are in acest mandat este modernizarea atelierelor din cadrul scolii, din fonduri europene, cu aparatura moderna.

De precizat este faptul ca la Liceul Teoretic Miron Costin, Liceul Tehnologic Mihai Busuioc, si Scoala Gimnaziala Gastesti au ramas aceleasi echipe de conducere.

Mentionam faptul ca directorii incheie doua contracte, unul de management educational si unul financiar administrativ. Semnarea celui de-al doilea precizat va avea loc miercuri, 19 ianuarie, la sediul Primariei Pascani, in prezenta edilului, Marius Pintilie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Amenzile pentru cruzimea faţă de animale, triple

Amenzile pentru cazurile de cruzime faţă de animale, triple...

ANALIZĂ LA RECE – Impozit progresiv versus cotă fixă. Explicațiile unui cunoscut analist economic ieşean

Discuţiile de pe holurile Palatului Parlamentului privind introducerea impozitării...

O ucraineancă s-a răsturnat cu masina la Strunga

O soferiță din Ucraina care conducea un autoturism Honda...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow