25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

Noi testări pentru elevi, în 2014 – VIDEO

Ultimele știri

Veste nu tocmai pe placul elevilor de clasa a XI a din partea Ministerului Educatiei. Acestia vor intra in febra examenului de bacalaureat mai devreme cu un an, printr-o simulare a examenului maturitatii ce va avea loc in urmatoare saptamani.

Simularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc între 18 și 20 februarie, în timp ce a bacalaureatului, la care vor participa în premieră și elevii claselor a XI-a, se va desfășura între 3-7 martie, potrivitMinisterului Educației Naționale (MEN).

Desi in prima faza, elevii nu au primit vestea cu zambetul pe buze, dupa cateva momente ei si-au dat seama de importanta acestei simulari.

testari

Nici cei mici, din ciclul primar si gimnazial nu sunt uitati de Minister. Incepand cu 18 februarie incepe evaluarea nationala cu proba la limba si literatura romana. Toate probele sunt scrise, iar afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

Calendar: Evaluarea Nationala:- Limba si literatura romana – 18 februarie 2014, Limba si literatura materna – doar pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna – 19 februarie, si Matematica pe 20 februarie. Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

Simularea probelor scrise ale examenului deBacalaureat se va desfasura pe 3 martie la Limba si literatura romana, pe 4 martie la Limba si literatura materna, 5 martie la proba obligatorie a profilului si doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii va fi sustinuta pe 7 martie.

Reamintim ca la Iasi, in cadrul ultimelor simulari, au participat peste 5.400 de liceeni, in timp ce de clasa a VIII-a au participat 8.273. Testarile au loc in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

BIT TV NOI TESTARI PENTRU ELEVI IN 2014

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.4 ° C
26.3 °
22.2 °
54 %
3kmh
4 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI