More

  Noi testări pentru elevi, în 2014 – VIDEO

  Array

  Veste nu tocmai pe placul elevilor de clasa a XI a din partea Ministerului Educatiei. Acestia vor intra in febra examenului de bacalaureat mai devreme cu un an, printr-o simulare a examenului maturitatii ce va avea loc in urmatoare saptamani.

  Simularea evaluării naționale a elevilor de clasa a VIII-a va avea loc între 18 și 20 februarie, în timp ce a bacalaureatului, la care vor participa în premieră și elevii claselor a XI-a, se va desfășura între 3-7 martie, potrivitMinisterului Educației Naționale (MEN).

  Desi in prima faza, elevii nu au primit vestea cu zambetul pe buze, dupa cateva momente ei si-au dat seama de importanta acestei simulari.

  testari

  Nici cei mici, din ciclul primar si gimnazial nu sunt uitati de Minister. Incepand cu 18 februarie incepe evaluarea nationala cu proba la limba si literatura romana. Toate probele sunt scrise, iar afisarea rezultatelor va avea loc pe data de 14 martie.

  Calendar: Evaluarea Nationala:- Limba si literatura romana – 18 februarie 2014, Limba si literatura materna – doar pentru elevii apartinand minoritatilor nationale care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna – 19 februarie, si Matematica pe 20 februarie. Afisarea rezultatelor este programata pentru data de 7 martie.

  Simularea probelor scrise ale examenului deBacalaureat se va desfasura pe 3 martie la Limba si literatura romana, pe 4 martie la Limba si literatura materna, 5 martie la proba obligatorie a profilului si doar pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului si specializarii va fi sustinuta pe 7 martie.

  Reamintim ca la Iasi, in cadrul ultimelor simulari, au participat peste 5.400 de liceeni, in timp ce de clasa a VIII-a au participat 8.273. Testarile au loc in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI