0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Noi servicii în farmacii: analize simple şi proceduri uşoare, pentru a evita cozile interminabile din spitale

Farmaciile ar urma să se transforme în mici cabinete medicale. Mai exact, analize şi mici proceduri pentru care acum stăm la coadă la medicul de familie, policlinici, spitale vor putea fi făcute în farmacii. Avem exemple: măsurarea glicemiei sau vaccinul anigripal. Cele care supraaglomerează acum un sistem şi aşa depăşit de solicitări. Iată cu ce alte servicii noi ar urma să vină farmaciile.

Putem merge la farmacişti în momentul în care vrem să ne facem vaccinul antigripal, ori atunci când vrem să vedem care este starea cu glicemia, colesterolul ori saturaţia de oxigen din sânge. Totodată, farmaciile se reinventează şi vin în sprijinul pacienţilor bolnavi cronici, a celor care suferă de boli pulmonare sau a celor care sunt sub tratament de anticoagulare.

Rămâne de văzut cum vor fi achitate noile servicii din farmacii

Nu se cunoaşte cu exactitate de cine va fi suportat costul: fie va fi suportat de pacient, fie va fi decontat de Casa Naţională de Sănătate. Se aşteaptă un ordin de ministru în acest sens. Decizia va fi luată tocmai pentru a prelua din presiunea pusă asupra medicilor de spitale şi medicilor de familie.

sursa observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow