4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023
Array

Noi rezultate deosebite ale elevilor și profesorilor de la Colegiul Sadoveanu

O elevă de la Colegiul Național ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani a obținut un rezultat important la o competiție națională de lectură și interpretare, care a avut loc la Iași, în perioada 20-24 mai. Este vorba despre Elena Coman din clasa a VI-a B, care a primit premiul special la Concursul Național de Lectură și Interpretare ”Ionel Teodoreanu” .

Rezultatul obținut la această competiție se datorează atât pasiunii sale pentru literatură, cât și pregătirii temeinice sau sfaturilor venite din partea profesoarei care a coordonat participarea elevei la acest concurs, Daniela Mertic.

Menționăm că la a X-a ediție a Concursului Național de Lectură și Interpretare ”Ionel Teodoreanu” , au participat 350 de elevi și profesori din toate județele țării, Ucraina și Republica Moldova, iar evenimentul cultural a avut o importanță deosebită , fiind organizat anul acesta, pe fundalul demersurilor inițiate de municipalitatea ieșeană pentru dobândirea statulului de capitală culturală europeană.

Alte două eleve de clasa a VII-a de la Sadoveanu s-au calificat la etapa națională a unui concurs de chimie. Andrada Pavel și Alexandra Tudorache de la clasa a VII-a B au obținut premiul al doilea la Concursul județean ”Raluca Rîpan”, calificându-se pentru etapa națională, care va avea loc la Constanta, în perioada 11-14 iunie 2015.

Elevele studiază chimia doar de anul acesta, iar participarea la acest concurs este cu atât mai importantă deoarece au reușit să obțină astfel de rezultate și să se califice la faza națională de la prima participare de acest gen.

Probele de concurs vor presupune și o etapă practică la faza națională, iar elevele sunt pregătite cu pasiune de Otilia Pintilie, profesoara lor, pentru a face față cu brio și acestei provocări.

Fetele au trecut peste emoțiile debutului într-un astfel de concurs și s-au concentrat, reușind să se califice cu succes, iar Alexandra a mai participat anul acesta la un concurs de chimie, unde a obținut de asemenea rezultate frumoase.

Precizăm că acest concurs de chimie, ”Raluca Rîpan”, are caracter de olimpiadă deoarece este dedicat doar elevilor de clasa a VII-a, desfășurându-se conform regulamentului olimpiadelor școlare, cu probe teoretice și practice, fiind primul pas spre afirmare pentru elevii care îndrăgesc această disciplină, iar elevii de la Sadoveanu au obținut rezultate excepționale în fiecare an.

Alte articole

Scandal intre consilierii pascaneni privind locuintele pentru tineri -VIDEO

Scandal in legislativul pascanean privind soarta a doua demersuri...

Probleme de mediu, la mai multe service-uri auto din Pașcani

Semnal de alarma ingrijorator privind incalcarea normelor de mediu...

ZERO TAXE PE SALARIUL MINIM (P)

Prețurile cresc în continuare vertiginos. În perioada aceasta, este...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow