0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Noi reguli pentru programul de vizită în spitalele din România. Ce schimbări propune Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii a publicat în transparenţă decizională un proiect de ordin care prevede un program organizat de vizitare a pacienţilor internaţi în spitale, dar şi reguli care trebuie respectate în momentul în care rudele intră la cei internaţi.

Astfel, în timpul săptămânii există un anumit orar de vizită, iar în weekend acest orar este prelungit. Vizitele pot fi făcute în orice zi, indiferent de oră, în cazul pacienţilor aflaţi în stare critică. Există şi condiţii stipulate clar în document şi în cazul copiilor internaţi în spitale.

De asemenea, documentul mai prevede şi că pacienţii nu trebuie testaţi Covid la internarea în spital decât dacă au simptome de boală. Măsura este luată în contextul în care, potrivit Ministrului Sănătăţii, au existat sesizări din teritoriu cum că în multe unităţi sanitare pacienţii erau testaţi Covid, deşi acest lucru nu era necesar.

„Acest Ordin vine în continuarea unei decizii pe care am luat-o la nivelul Ministerului Sănătăţii legată de accesul în spitale, care era condiţionat de foarte multe ori de efectuarea unui test Covid. Știţi bine că am avut semnale din teritoriu, au fost tot felul de exagerări care limitau inclusiv dreptul pacienţilor de a primi asistenţă medicală în ceea ce priveşte această testare, care trebuia demonstrată de către pacient, ceea ce nu era normal, practic noi în momentul de faţă, chiar dacă pandemia la nivel global continuă, nu mai avem o problemă de sănătate publică legată de infecţia cu noul coronavirus şi este normal să nu existe limitări ale pacienţilor şi nici ale aparţinătorilor care doresc să-şi viziteze rudele în spitale”, a spus Ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Continuarea pe Stirile PRO TV

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow