34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
34 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
Array

Noi reguli pentru cei care vor sa ajunga avocati

Vesti bune pentru absolventii facultatii de drept. Cei care vor sa faca o cariera in avocatura vor sustine mai putine examene pentru admiterea in acesta profesie. Regulile au fost scimbate zilele trecute de Uniunea Nationala a Barourilor. Concursul va avea loc pe data de 15 septembrie iar candidații vor trebui să susțină o singură probă, conform site-ului instituției.

Noile reglementări sunt cuprinse în Hotărârea nr.962/24.05.2014. Examenul va consta într-o singură proba – un test grilă de 100 de întrebări – față de trecut când se susțineau mai multe probe. Cele 100 de întrebări din testul grilă vizează cinci materii: organizarea și exercitarea profesiei de avocat, drept penal, drept procesual penal, drept civil și drept procesual civil”

UNBR a stabilit că întrebările din testul grilă pot avea unul sau două răspunsuri corecte, iar pentru fiecare întrebare corect soluționată, se va acorda un punct. Se vor declara admiși candidații care obțin cel putin 70 de puncte, dar trebuie să adune și punctajul minim pentru fiecare disciplină.

Mentionam ca înscrierile se fac in prima parte a lunii august iar examenul de admitere are loc pe 15 septembrie prin Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
34 ° C
35.1 °
31.9 °
31 %
1.1kmh
96 %
mie
34 °
joi
35 °
vin
30 °
sâm
34 °
Dum
29 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI