33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Noi reguli pentru cei care vor permis de conducere. Cine a luat „sala“ poate da „traseul“ timp de un an, de mai multe ori

Veşti bune pentru viitorii şoferi! Potrivit unui proiect de lege, aflat pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), cu privire la schimbarea procedurii de examinare a viitorilor conducători auto, promovarea „probei teoretice (calificativul „admis”) permite susţinerea succesivă a probei practice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursurilor de pregătire teoretică şi practică“.

Momentan, dacă un candidat ia sala dar pică la traseu este nevoit să repete ambele probe .„Lucrurile sunt simple. Până acum, dacă dădeai proba teoretică şi o luai, dar picai la traseu, trebuia să o iei mereu de la capăt, atât cu proba teoretică, cât şi cu cea practică. În acest proiect, aflat pe transparenţă decizională, o modificare importantă este cea care se referă la faptul că dacă ai luat „sala“ poţi să dai proba „traseul“ timp de un an. Bine, respectând anumite cerinţe“, au declarat pentru adevărul.ro surse din cadrul Direcţiei Înmatriculări Permise. Mopediştii, salvaţi de cursul de legislaţie absolvit anterior datei de 19 ianuarie 2013! O altă modificare propusă îi vizează pe conducătorii de mopede (AM). Astfel, dacă aceştia fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislaţie rutieră specific conducerii mopedelor, se pot prezenta la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi.

Permis de conducere pentru mopedişti, obligatoriu din ianuarie 2013 Reamintim că din 19 ianuarie 2013 Legislaţia Rutieră a fost schimbată, fiind introdus permisul de conducere obligatoriu pentru conducătorii de mopede. Cu toate acestea, autorităţile nu au întocmit nici până acum metodologia de desfăşurare a examenului pentru mopede, iar instructorii şcolilor auto nu ştiu ce anume să îi înveţe.

Continuare pe Adevarul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow