23 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Noi reguli la construcţia unei locuințe

Toate persoanele care intenţionează să-şi construiască o locuinţă în mediul urban sau rural trebuie să angajeze un diriginte de şantier autorizat care să supervizeze lucrările. Aceasta este una dintre modificările aduse legii privind calitatea în construcţii ce vor intra în vigoare începând cu 31 august 2015.

Noi reglementări privind calitatea în construcţii se vor aplica începând cu 31 august 2015 ca urmare a intrării în vigoare a Legii nr. 177/2015 care modifică şi completează Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii.

Noile norme prevăd că, de la data amintită, nici o clădire din mediul urban sau rural nu va mai putea fi ridicată în regie proprie fără ca lucrările să fie supervizate de un diriginte de şantier autorizat. „Verificarea calităţii lucrărilor executate pentru realizarea construcţiilor şi a intervenţiilor la construcţiile existente, pentru care se emit, în condiţiile legii, autorizaţii de construire sau de desfiinţare, este obligatorie şi se efectuează de către investitori prin diriginţi de şantier autorizaţi, angajaţi ai investitorilor, şi prin responsabili tehnici cu execuţia autorizaţi, angajaţi ai executanţilor”, se arată în actul normativ ce va intra în vigoare în ultima zi a lunii august.

Continuarea pe ziarullumina.ro.

Alte articole