More

  Noi reguli impuse prin Ordonanţă militară

  Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că măsurile de izolare pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani vor fi mai permisive, dacă au nevoi medicale sau dacă trebuie să iasă din case pentru a-și îngriji animalele.

  „Modicările Ordonanței nr. 4, pe care am supus-o aprobării astăzi (duminică – n.r.) premierului și Președintelui: sunt câteva domenii la care am intervenit, unele noi pe care le-am abordat și unele zone pe care le-am îmbunătățit ca administrare și gestionare. Am permis deplasarea în afara locuinței persoanelor peste 65 de ani și în intervalul orar 20-21 pentru a asigura nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru ieșirile în acest interval orar nu este nevoie de declarații”, a anunțat ministrul de Interne, Marcel Vela.

  Tot pentru persoanele peste 65 de ani, Vela a venit cu anumite clarificări privind condițiile în care pot fi ajutate de operatori economici.

  „Cei care vând medicamente sau alimente – astfel încât în intervalul 11-13 să facilitate accesul persoanelor peste 65 de ani acestor persoane”, a mai spus ministrul.

  De asemenea, persoanele peste 65 de ani, care merg la proceduri medicale, tratamente oncologice sau dializă, au voie să iasă din casă și în afara orelor 11 – 13, cum era prevăzut în Ordonanța Militară nr. 3.

  Ordonanţa prevede că persoanele care sunt în izolare la domiciliu intră direct în carantină, dacă încalcă regulile, şi vor suporta toate cheltuielile.

  Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantină şi vor plăti, de asemenea, cheltuielile.

  Citeste si  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Angajatorii șoferilor de TIR le vor pune acestora la dispoziție spații de izolare.

  Citeste si  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Conducătorii auto care intră în țară, cei care conduc mașini mai mari de 3,4 tone au trei opțiuni, pentru a-și proteja familiile: angajatorul le pune la dispoziție un spațiu de izolare, fie stau acasă cu familia, fie autorităție pun la dispozițe, contra cost cazarea pentru 14 zile”, spus ministrul de Interne Marcel Vela.

  Aceleași măsuri sunt luate, prin Ordonanța Militară nr. 4 și pentru piloți și personalul navigant.

  Autoritățile publice vor monta dispozitive cu dezinfectant la intrarea în blocuri și vor dezinfecta scările și lifturile, pentru a încerca să oprească răspândirea cu noul coronavirus, a declarat ministrul Marcel Vela.

  „Pentru a proteja cetățenii care locuiesc în blocuri sau în zone aglomerate, am stabilit ca autoritățile publice să monteze dispozitive cu dezinfectant la intrarea în blocuri și să dezinfecteze scările de bloc și lifturile”, a spus ministrul de Interne.

  De asemenea, ministerele cu unități medicale proprii și administrațiile locale vor pune la dispoziție spații hoteliere pentru cadrele medicale, pentru a se putea odihni între ture.

  SURSA:COTIDIANUL.RO

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Pascaniul invadat de câini din localităţile învecinate. Unde trebuie să suni

  Dacă aveţi probleme cu câinii comunitari trebuie să anunţaţi Serviciul de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Paşcani. Edilul municipiului va îndemâna să sunaţi, cu...

  Autobuzele revin la program normal în câteva zile. Serviciul, în pericol de a fi închis o lună şi jumătate

  Incertitudini cu transportul public din Paşcani. Dacă în momentul de faţă autobuzele asigură două din cele 10 curse pe zi pentru fiecare traseu, din...

  ApaVital a primit acordul pentru cea mai mare investiţie din judeţ. Pascaniul, pe lista de prioritati – VIDEO

  Cel mai mare proiect de investiţii publice din judeţul Iaşi a primit acordul de finanţare din partea instituţiilor europene şi urmează să fie semnat...

  Opinii