25.2 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Noi reguli de salubritate la Hîrlau

Noi reguli de salubritate la Hîrlău începând de anul viitor. Acestea au fost aprobate de consilierii locali în şedinţa extraordinară care a avut loc pe 15 martie la sediul administraţiei locale începând cu ora 15.00. La şedinţa de ieri a fost prezent şi directorul executiv al asociaţiei judeţene ADIS, Răzvan Gabriel Gheorghiu.

Conform noilor reguli deşeurile vor strânse în puncte de colectare selectivă, supravegheate video amenajate în oraş contra unei sume de aproximativ 8 lei/ persoană/ luna la persoanele fizice. Persoanele juridice vor încheia contracte direct cu operatorii, iar preţul achitat va fi în funcţie de cantitatea de gunoi. Taxa de salubritate va fi plătită de toţi cetăţenii în funcţie de numărul membrilor familiei la serviciul local de taxe şi impozite în acelaşi regim că şi celelalte dări.

O altă prevedere importantă din regulament este şi cuantumul amenzilor pentru cei care pun la un loc gunoiul menajer cu plastic, carton sau metale. Sancţiunile contravenţionale în aceste cazuri sunt de până la 3 mii lei pentru persoanele fizice şi 50 mii pentru societăţi. Ele urmează să fie aplicate atât de inspectorii de mediu, Poliţia Locală şi împuterniciţii primarului.

În şedinţa de ieri s-a desemnat şi persoanele care vor reprezenta Hîrlaul în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Salubritate Adis. Aceştia sunt Radu Curcă viceprimarul oraşului şi consilierul Gheorghe Oancea care îl va înlocui pe edil în cazul în care acesta nu poate ajunge la întrunirile organizate de asociaţie.

Menţionăm că Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor este un proiect în valoare de 69,3 milioane de euro din care 55,9 finanţare de la UE iar restul din bugetele locale. Pe lângă staţii de transfer au mai fost achiziţionate câteva mii de containere pentru deşeuri menajere, care urmează să fie distribuite locatarilor de la case.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow