8.7 C
Paşcani
joi, septembrie 23, 2021
Array

Noi reguli de circulatie la Pascani. Sens unic pe strada Eugen Stamate, parcari la Piata Vale si Pestisorul, restrictii pentru traficul greu si scolile de soferi

Decizii importate privind circulatia rutiera din Pascani. Astazi incepand cu ra 10.00 la sediul Primariei Pascani a avut loc sedinta lunara a Comisiei de Circulatie formata din 8 membri. In urma discutiilor au fost luate mai multe decizii care urmeaza sa fie supuse aprobarii legislativului local.
Cea mai importanta dintre ele este redeschiderea pentru circulatia rutiera a strazii Eugen Stamate din zona Deal . Strada va fi cu sens unic, dinspre Piata Agroalimentara spre str Stefen cel Mare .
De asemenea masinile scolilor de soferi nu vor mai avea acces in central orasului, de la semafoare pana la Oficiul Postal nr 1, pe motiv ca incurca circulatia rutiera. Trecerea de pietoni din apropierea sensului giratoriu de la Minimax va fi mutata cu 80 de metri spre Spitalul de Urgenta iar in apropierea trecerilor de pietoni vor fi montate, pe stalpi, lampi cu sodiu pentru o iluminare mai intensa.

Mai mult, la intrarea in oras ar urma sa fie puse indicatoare de orientare pentru soferi si indicatoare de restrictie pentru masinilede tonaj. Astfe,l va fi interzisa trecerea prin central orasului a masinilor cu greutatea mai mare de 7,5 tone. Specialistii au mai decis sa fie elimintare indicatoarele de oprire interzisa din fata blocurilor iar la trecerile de pietoni din apropierea scolilor, a cimitirului si a supermarketului Kaufland sa fie amplasate indicatoare luminoase.
Dezbateri importante au fost in legatura cu locurile de parcare din oras. Pentru ca sunt insuficiente, mai ales in zonele aglomerate s-a luat decizia amenajararii a doua parcari pentru masini. Una ar urma sa fie in fata Colegiului CF Unirea, intre piata si Biserica Sf Vineri.

Cea de-a doua va fi amenajata la intrarea in parcul pestisorul pentru a deservi a folosi si credinciosilor de la biserica catolica.
In acelasi context s-a discutat si despre soarta barierei de la Blagesti. Specialistii de la rutiera au recomandat inchiderea barierei pe motiv ca nu respecta regulile de circulatie. Au mai fost aduse in discutie alte doua variante costisitoare dar greu de realizat deoarece investitiile ar trebui facute de cei care administreaza drumurile judetene, si anume, amenajarea unui sens giratoriu sau largirea benzilor de trafic.
Orizont.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI