More

  Noi reguli de circulatie la Pascani. Sens unic pe strada Eugen Stamate, parcari la Piata Vale si Pestisorul, restrictii pentru traficul greu si scolile de soferi

  Array

  Decizii importate privind circulatia rutiera din Pascani. Astazi incepand cu ra 10.00 la sediul Primariei Pascani a avut loc sedinta lunara a Comisiei de Circulatie formata din 8 membri. In urma discutiilor au fost luate mai multe decizii care urmeaza sa fie supuse aprobarii legislativului local.
  Cea mai importanta dintre ele este redeschiderea pentru circulatia rutiera a strazii Eugen Stamate din zona Deal . Strada va fi cu sens unic, dinspre Piata Agroalimentara spre str Stefen cel Mare .
  De asemenea masinile scolilor de soferi nu vor mai avea acces in central orasului, de la semafoare pana la Oficiul Postal nr 1, pe motiv ca incurca circulatia rutiera. Trecerea de pietoni din apropierea sensului giratoriu de la Minimax va fi mutata cu 80 de metri spre Spitalul de Urgenta iar in apropierea trecerilor de pietoni vor fi montate, pe stalpi, lampi cu sodiu pentru o iluminare mai intensa.

  Mai mult, la intrarea in oras ar urma sa fie puse indicatoare de orientare pentru soferi si indicatoare de restrictie pentru masinilede tonaj. Astfe,l va fi interzisa trecerea prin central orasului a masinilor cu greutatea mai mare de 7,5 tone. Specialistii au mai decis sa fie elimintare indicatoarele de oprire interzisa din fata blocurilor iar la trecerile de pietoni din apropierea scolilor, a cimitirului si a supermarketului Kaufland sa fie amplasate indicatoare luminoase.
  Dezbateri importante au fost in legatura cu locurile de parcare din oras. Pentru ca sunt insuficiente, mai ales in zonele aglomerate s-a luat decizia amenajararii a doua parcari pentru masini. Una ar urma sa fie in fata Colegiului CF Unirea, intre piata si Biserica Sf Vineri.

  Cea de-a doua va fi amenajata la intrarea in parcul pestisorul pentru a deservi a folosi si credinciosilor de la biserica catolica.
  In acelasi context s-a discutat si despre soarta barierei de la Blagesti. Specialistii de la rutiera au recomandat inchiderea barierei pe motiv ca nu respecta regulile de circulatie. Au mai fost aduse in discutie alte doua variante costisitoare dar greu de realizat deoarece investitiile ar trebui facute de cei care administreaza drumurile judetene, si anume, amenajarea unui sens giratoriu sau largirea benzilor de trafic.
  Orizont.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI