Noi medici la Spitalul de Urgenta din Pascani. Bilantul primelor doua luni din 2018

Slider

 

Noi medici la Spitalul Municipal de Urgenta Pascani incepand cu luna martie. Pascanenii, dar si locuitorii din comunele invecinate pot beneficia de consultatii de specialitate pentru psihiatrie, oftalmologie, ortopedie si pneumologie. Noutatile au fost facute astazi publice de conducerea unitatii medicale, intr-un bilant al activitatii din primele doua luni ale anului.

 

De la 1 martie, pacientii care vin la Spitalul Municipal din Pascani pot primi consultatii de specialitate in ambulatoriu la cabinetul de psihiatrie. Conducerea unitatii medicale a anuntat astazi ca institutia va avea inca patru medici pe diferite specializari. Pe langa cel mentionat deja, mai este vorba si despre oftalmologie, ortopedie si pneumologie.

Astfel, potrivit celor spuse de directorul medical, doctorul Diana Acsinte, singura specializare pentru care spitalul nu are inca medic este urologia.

Aceste noutati au fost prezentate in cadrul unui bilant al activitatii institutiei pe primele doua luni ale anului. In ianuarie si februarie, 3.300 de pacienti au venit la Urgente, iar 2.500 au avut nevoie de internare continua.

Un aspect pozitiv este faptul ca pana in prezent in spital nu a fost nici un caz confirmat de gripa, chiar daca au venit foarte multi pacienti cu viroze respiratorii.

In ceea ce priveste partea financiara si salariile, conducerea spitalul sustine ca situatia este sub control si ca sunt stocuri pentru cel putin urmatoarele trei luni.

Menţionăm că anul trecut au fost înregistraţi la Spitalul de Urgenţă din Paşcani cca 128.000 de pacienţi, din care 25.600 la Compartimentul de Primiri Urgente, 68.000 la cabinetele din ambulatoriu, 9.800 pentru spitalizare zi şi restul internaţi. Numărul lor este semnificativ mai mare faţă de anul 2016.

Slider