21.7 C
Paşcani
miercuri, septembrie 28, 2022
Array

Lansare proiect cu fonduri europene. Noi locuri de muncă, la Hîrlău

- Advertisement -

Noi locuri de muncă au fost create la Hîrlău. O firma înfiinţată şi care a atras fonduri europene urmează să-şi înceapă activitatae în câteva săptămâni de zile. Societatea se va ocupa de producerea mobilierului comercial şi stradal în special, dar şi de feronerie şi construcţii metalice.

hirlau pr
Lansarea unei noi societăţi de producţie, susţinute prin captarea de fonduri europene a fost lansată, zilele trecute, la Hîrlău. Este vorba despre una din cele trei firme aprobate la jumătatea acestui an de către administraţia locală. Evenimentul a avut loc într-un cadru festiv, unde au participat oameni de afaceri şi primi din judeţul Iaşi alături de Mihai Chirica.

La eveniment a participat şi primarul oraşului Hîrlău, Constantin Cernescu care a vorbit despre importanța fondurilor europene, dar şi despre cele trei firme care oferă locuri de muncă, 27 la număr şi că profilul societăţilor va face să între mai mulţi bani în oraş.

Şi primarul Iaşului, Mihai Chirica s-a arătat mulţumit de cum a fost schimbat oraşul Hîrlău în ultimii ani, de investiţiile făcute. Mai mult, a adus şi un cadou pe care l-a oferit edilului din Hîrlău. Este vorba despre o carte de colecţie – Oraşul din inima, unde sunt publicate articole şi fotografii despre Iaşi.

Pentru aceste proiecte, Primăria din Hîrlău a obţinut aproape 3 milioane de lei prin programul european POSDRU, iar scopul cuprinde pe lângă crearea de noi locuri de muncă şi stimularea producţiei locale sau rezolvarea unor probleme de natură socială şi comunitară. Cele trei societăţi au domenii diferite de producţie, iar atelierele lor vor fi amenajate în cadrul primăriei din Hîrlău, cât şi în anexele acesteia, urmând ca din luna ianuarie a anului viitor să îşi înceapă activitatea.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow