More

  Noi facilități pentru bolnavii de cancer

  Array

  Casa Naţională de Asigurări de Sănătate vine în sprijinul bolnavilor de cancer. Este vorba despre alocarea unui buget mai mare în acest an pentru ca o parte din medicamente să fie gratuite şi compensate. Beneficiarii sunt atât copii şi adulţi.

  Conform unei declaraţii făcute astăzi de directorul de programe de la CNAS, Oana Costan, în acest an programul de oncologie este prioritar, de aceea au fost alocaţi peste 1,6 miliarde lei. Şi pentru radioterapie, bugetul este mai mare.

  „În anul 2006 au beneficiat de tratament cu medicamente specifice 75.826 de bolnavi, bugetul aprobat fiind la acea vreme de 288 milioane de lei. În 2016 bugetul alocat este de peste 1,6 miliarde. Subprogramul de radioterapie a bolnavilor cu afecţiuni oncologice a început din 2015. În cele opt luni au fost 11.106 bolnavi, iar bugetul a fost de 69 milioane.
  În primul trimestru al anului 2016 au fost trataţi în cadrul sub-programului de radioterapie 5.106 bolnavi cu afecţiuni oncologice, cu o cheltuiala de 29 milioane. Pentru anul 2016 este prevăzut un buget de 150 milioane de lei”.

  De asemenea, 4 noi molecule au fost introduse pe lista medicamentelor compensate sau gratuite, necesare în tratarea diferitelor tipuri de cancere.

  Pentru accesul mai rapid la tratament a fost înfiinţată o nouă sub comisie în cadrul CNAS pentru a analiza şi aviza iniţierea şi continuarea tratamentelor cu medicamente.Conform spuselor directorului de programe de la CNAS sub-comisia de hematologie şi oncologie pediatrică se întruneşte la nevoie ori de câte ori apar solicitări în cazul unor copii.

  Totodată, a fost înfiinţată şi sub-comisia pentru monitorizarea activă a terapiilor specifice oncologice la copii, care se întruneşte ori de câte ori apar dosare pentru aprobare.

  În ceea ce priveşte descoperirea cancerului în stadiile incipiente, de la începutul acestui an 880 de persoane au fost investigate prin tomografia cu emisie pozitronică, care îi ajută pe medicii să identifice exact sursa cancerului, mărind în acest fel șansele de vindecare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Primarul Pascaniului nu mai are timp de Facebook. Trimiteti mesajele pe pagina Primariei, cu numele si adresele reale.

  Mesaj important pentru pascanenii care obisnuiesc sa foloseasca retelele de socializare pentru a semnala diverse probleme, autoritatilor locale. Daca aveti mesaje sau intrebari pentru...

  Sedinta Comisiei Locale de Fond Funciar a fost amanata. Se asteapta un raport devastator

  Pascanenii care mai au inca probleme nerezolvate privind obtinerea titlurilor de proprietate pentru terenurile cuvenite sau detinute, mai au de asteptat. Sedinta Comisiei Locale...

  Alte 2.520 de doze au fost distribuite către 15 centre de vaccinare. 126 de doze la Târgu Frumos și 84 la Hârlău

  Cu suportul și protecția echipajelor de jandarmi, astăzi s-a organizat transportul și distribuirea de la sediul Direcției de Sănătate Publică Iași către centrele de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI