13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Noi cursuri de recalificare pentru şomerii ieşeni. Pentru ce meserii se poate opta?

Şomerii ieşeni care vor să îşi încerce norocul într-o altă meserie se pot înscrie la unul din cele şapte cursuri gratuite de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) în luna septembrie.
În total, la nivelul judeţului Iaşi sunt disponibile 105 locuri la programele de formare în următoarele meserii: lucrător instalator pentru construcţii, pizzar, ajutor mecanic auto, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, cameristă, patiser şi lucrător în structuri pentru construcţii. În statisticile oficiale ale judeţul Iaşi, la sfârşitul lunii iulie 2017 erau 12.746 şomeri, doar 933 dintre aceştia fiind şi beneficiari ai indemnizaţiei. Durata cursurilor variază între două şi trei luni, iar la aceste programe organizate de AJOFM se pot înscrie, contra cost, şi persoanele care nu figurează în evidenţele instituţiei drept şomeri. La nivel naţional, circa 3.470 de persoane vor participa la cursurile de profil în luna septembrie, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

„Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (280), lucrător în comerţ (185), inspector (referent) resurse umane (174), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (157), operator introducere, validare şi prelucrare date (157), bucătar (153), agent de securitate (151), contabil (123), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (105), coafor (98). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Vrancea (196), Timiş (184), Braşov (182), Dâmboviţa (182), Olt (155). Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe site-ul www.anofm.ro, la secţiunea «Formare profesională»”, potrivit anunţului ANOFM.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow