11.7 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Noi cursuri de recalificare pentru şomerii ieşeni. Pentru ce meserii se poate opta?

Şomerii ieşeni care vor să îşi încerce norocul într-o altă meserie se pot înscrie la unul din cele şapte cursuri gratuite de formare profesională organizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) în luna septembrie.
În total, la nivelul judeţului Iaşi sunt disponibile 105 locuri la programele de formare în următoarele meserii: lucrător instalator pentru construcţii, pizzar, ajutor mecanic auto, ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie, cameristă, patiser şi lucrător în structuri pentru construcţii. În statisticile oficiale ale judeţul Iaşi, la sfârşitul lunii iulie 2017 erau 12.746 şomeri, doar 933 dintre aceştia fiind şi beneficiari ai indemnizaţiei. Durata cursurilor variază între două şi trei luni, iar la aceste programe organizate de AJOFM se pot înscrie, contra cost, şi persoanele care nu figurează în evidenţele instituţiei drept şomeri. La nivel naţional, circa 3.470 de persoane vor participa la cursurile de profil în luna septembrie, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

„Programele de formare profesională cu cele mai multe locuri disponibile vizează calificări precum: ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentaţie (280), lucrător în comerţ (185), inspector (referent) resurse umane (174), frizer, coafor, manichiură, pedichiură (157), operator introducere, validare şi prelucrare date (157), bucătar (153), agent de securitate (151), contabil (123), instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze (105), coafor (98). Cei mai mulţi participanţi se preconizează în judeţele: Vrancea (196), Timiş (184), Braşov (182), Dâmboviţa (182), Olt (155). Pentru detalii, cei interesaţi se pot adresa agenţiei teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă în a cărei rază au domiciliul sau reşedinţa sau pot vizualiza oferta de cursuri pe site-ul www.anofm.ro, la secţiunea «Formare profesională»”, potrivit anunţului ANOFM.

CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt de pierdere

Pierdut Registrul de Control: seria A nr. 2594415 din 16.11.2018 de la firma SC PERLA ROMANIEI SRL,...

Patrimoniului Mondial UNESCO: Centrul istoric din Praga

Centrul istoric din Praga a fost înscris în anul 1992 în lista Patrimoniului Cultural Mondial UNESCO, potrivit...

Miercuri nu va curge apă la robinete în Blăgești și câteva localități din apropiere

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă din comuna Todirești, municipiul Pașcani În scopul igienizării rezervoarelor de...

Cum ar putea arăta Pământul peste 500 de ani. Scenariile sumbre sunt mai probabile pentru omenire decât viitorul mult visat

În prezent, oamenii de știință au abilitatea de a face predicții relativ corecte cu privire la viitorul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI