23 C
Paşcani
marți, octombrie 3, 2023
Array

Noi ce meserie ne alegem? Elevii au devenit pentru o săptămână avocați, polițiști, medici

Elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea”,  PAȘCANI  petrec o zi în umbra angajaților din companii și instituții ale comunitatatii locale, la a XIV-a ediție a programului internațional Job Shadow Day®

În perioada 18-22 Aprilie 2016 elevii Colegiului Tehnic de Căi Ferate ,,Unirea” sub coordonarea profesorilor: COSTEA IULIANA, LUCHIAN MARIA, COȘNIȚĂ EMILIA, ELEFTERIU CRINA  vor merge în shadowing la  instituții și companii. Cele mai solicitate meserii de către elevi sunt cele de medic, avocat, tehnician dentar, funcționar bancar, polițist, inginer proiectant, contabil, agent asigurări, frizer, cosmetician, agronom, responsabil  calitate, manager produs, consilier vanzâri, ghid turistic, operator mașini speciale, tehnician agricol, mecanic auto, electrician auto, taximetrist.

Partenerii locali de anul acesta sunt: PROINVEST GROUP S.R.L, Centrul Medical INTERDENTIS, POLIȚIA  Municipiului  Pașcani, ISU Pașcani, GENERALI Romania, S.C SOPHIA2004 S.R.L, LUIZA&MICHELLE Beauty Center S.R.L., S.C HERBORN S.R.L,  S.C ALEX TOUR  S.R.L, S.C MERIDIAN Service S.R.L  și S.C TAXI OVIDIU S.R.L.

Programul internațional de orientare profesională Job Shadow Day® 2016, aflat la  a XIV-a ediție este derulat de organizația Junior Achievement România, având ca scop principal promovarea în rândul elevilor a unei mai bune înțelegeri a profesiei pe care o doresc și a modului de funcționare a unei companii. Experiența unei zile de lucru în “umbra” unui angajat poate să ofere elevilor răspunsuri mai clare la întrebările „Ce vreau să devin după ce termin şcoala?” sau „Care este cel mai potrivit loc de muncă pentru mine?”.

Programul Job Shadow Day se adresează și elevilor din clasele 0-X, aceștia petrecând o zi de lucru la locul de muncă al unuia dintre părinți.

Pe lângă programul de orientare profesională Job Shadow Day, în această săptămână, prin colaborarea organizației Junior Achievement România,  în cadrul colegiului se desfășoară și alte programe de educație antreprenorială și financiară, elevii și cadrele  didactice  având acces gratuit la activități interactive de tipul learning by doing.

Junior Achievement România, organizaţie nonprofit, a fost fondată în anul 1993 şi este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA şi a Junior Achievement-Young Enterprise, Europe. JA este cea mai mare şi cea mai dinamică organizaţie internaţională de educaţie economică şi antreprenorială.

În acest an, în programul JA IN A DAY în săptămâna Școala altfel 2016 participă peste 40.000 de elevi și 1.400 de cadre didactice.

Alte articole