13.9 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021
Array

Noi analize gratuite prescrise de medicul de familie și servicii noi de spitalizare de zi

Asiguraţii vor beneficia gratuit de noi servicii medicale în anul 2017. Copiii cu indicele de masă crescut, de exemplu, vor beneficia în loc de investigaţia „colesterol total“, de investigaţia „LDL colesterol“ pentru diagnostic. Adulţii cu aceeaşi problemă vor fi dignosticaţi tot în funcţie de rezultatele investigaţiei „LDL colesterol“.

CNAS arată într-un comunicat de presă că prin ordinul comun MS şi CNAS 196/139/2017, publicat în Monitorul Oficial nr. 153/01.03.2017, creşte cu 0,1 lei valoarea punctului per capita, care se ia în calcul la calcularea veniturilor medicilor, la fel cum creşte şi valoarea serviciului medical prestat. Prin ordinul Ministerului Sănătăţii şi al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate se introduc noi servicii medicale preventive şi profilactice.

Pentru screeningul sindromului dismetabolic la copiii de peste 6 ani cu indicele de masă corporală crescut sau la cei cu istoric de hipercolesterolemie familială se introduc investiga­ţiile TSH şi FT4, iar investigaţia „colesterol total“ se înlocuieşte cu investigaţia „LDL colesterol“. Pentru adulţii asimptomatici cu vârsta peste 18 ani se introduce investigaţia „LDL colesterol“. Alte investigaţii care până în prezent puteau fi recomandate doar de medicul specialist, cum este cazul feritinei serice, gama GT şi osteodensitometrie, pot fi indicate şi de medicul de familie.

Continuare pe Ziarul de Iasi

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI